Nu este bine să nu-i spui partenerului ce nu-ți place la el, este părerea psihoterapeutului Tedy Creștin. ”Pe termen lung, aceste probleme se adună și se transformă în conflicte care izbucnesc, aparent fără motiv. Astfel, ajungi să te izolezi de el. Respectul pe care îl aveți unul față de celălalt dispare. În cele din urmă, între voi se instalează dezgustul și disprețul. Atunci când se ajunge acolo, este deja prea târziu ca să mai faci ceva”, spune specialistul.

Când poți să ignori ce nu-ți place la el

Există și anumite mici cusururi pe care le poți ignora. ”În cazul în care ceea ce face soțul tău nu te afectează prea mult, dacă este vorba de niște defecte cu care poți să te obișnuiești, dacă nu trebuie să faci compromisuri pentru a le accepta, dacă nu îți schimbă radical viața, poți să le ignori”, observă psihoterpaeutul. ”Cu toții avem anumite limite pe care nu le putem depăși. Avem nevoie de curaj pentru a le recunoaște și asuma. Dacă nu este vorba de ceva esențial, poți să te faci că nu vezi acele probleme. Totuși, este bine ca amândoi să comunicați sincer și deschis. Spune-i ce anume te deranjează, sentimentele tale negative față de anumite atitudini sau fapte ale lui”.

Cum să-i vorbești ca să te audă – cum comunici eficient în cuplu

Cum îl convingi să se schimbe

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Dacă sunt discutate și conștientizate, unele din aceste comportamente pot fi corectate. Important este cum pui problema. Atunci când vrei să ai o discuție pe această temă cu partenerul, Tedy Creștin te sfătuiește ”să începi cu ceea ce apreciezi la el în mod real și sincer. Laudele încălzesc, deschid și destind discuția. După aceea, îi poți spune și ceea ce te deranjează și ce simți tu față de comportamentul lui, dar fără să îl acuzi personal.

Citește și: Reguli de bună înțelegere în cuplu

Sursa foto: 123rf.com