Intimitatea dă sentimentul de împlinire într-o relație. Simți că ești iubit și că iubești și că poți fi tu însuți / însăți alături de persoana iubită. Nu trebuie să încerci să pari că ești altcineva, să te cosmetizezi la infinit și știi că ești acceptat așa cum ești. Ce poate fi mai frumos? Pentru cei mai mulți, intimitatea este sentimentul de ”acasă” alături de partener. Află cum poți dezvolta acest sentiment în relația ta

Dezvăluie-ți mai des sentimentele

Intimitatea este un proces în care îl descoperi pe celălalt. Vorbește despre ceea ce este important pentru tine, despre ceeea ce simți, ceea ce te bucură sau te întristrează. Întreabă-ți soțul ce gândește, care sunt dorințele lui și sentimentele. Discutați mai des despre ceea ce este în interiorul vostru. Fă-ți timp pentru conversații de la inimă la inimă. Nu poți avea astfel de discuții atunci când te grăbești să te îmbraci să pleci la serviciu.

Faceți ceva nou împreună

Intimitatea se cultivă și făcând lucuri împreună. Și aici nu este vorba doar de dragoste, deși este și ea importantă. A crește copii împreună poate suda un cuplu, dar și a face voluntariat, a construi o casă sau a merge împreună undeva unde nu ați mai fost niciodată. Descoperiți împreună locuri și activități noi. Scpăpați, din când în când de rutină și faceți ceva neașteptat. Emoțiile trăite împreună vă apropie și crează amintiri frumoase care sudează cuplul. Dar și rutina ajută – faptul că știi la ce să te aștepți de la celălalt te face să ai încredere în dragostea lui și îți dă o stare de confort.

Sursa foto: 123rf.com