„Feminitatea este 50 % ceea ce ai tu și 50 % ceea ce cred alții că ai”, spunea Sophia Loren. Poate crezi că este nevoie de multă muncă să o obții, ore întregi în fața oglinzii, la cosmetică și la cumpărături ca să găsești cele mai potrivite haine. Este important și aspectul fizic, dar puterea de seducție stă mai mult în atitudine și modul de a te privi pe tine însăți.

Fără exagerări

Bineînțeles, puterea de atracție constă și într-un aspect plăcut. Trebuie, însă, să existe un echilibru: nici lipsa totală a oricărei preocupări pentru exterior, dar nici exagerări. Multe femei devin ridicole dacă încearcă prea mult: se machiază strident, poartă îmbrăcăminte prea sexy sau neadecvată cu vârsta sau înfățișarea, încearcă din greu să fie senzuale în gesturi etc. Această străduință le dă mai degrabă aspect ridicol și îi face pe bărbați să întoarcă capul… în cealaltă direcție. În schimb, naturalețea ajutată puțin și de cosmetică, vestimentația aleasă cu gust, o atitudine discretă și plăcută, un zâmbet cald vor fi cu adevărat prețuite.

Îl seduci prin frumusețe exterioară, dar și interioară

Dar nu contează doar aspectul fizic. Ai văzut poate femei care păreau la prima vedere urâte, dar care captează atenția celor din jur și sunt iubite. Bunătatea, generozitatea, bucuria de a trăi, inteligența sau simțul umorului sunt calități care contribuie la conturarea unei personalități plăcute. Încrederea în sine o poate face pe femeie să emane senzualitate. Din modul nostru de a fi al sexului frumos, face parte și puterea de a ne dedica celorlalți, de a-i face să se simtă prețuiți și chiar să-i ajute să reușească în ceea ce-și propun. Nu degeaba există zicala că „în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie puternică”.

Sursa foto: 123rf.com