Cum a reacționat soțul tău atunci când i-ai dat vestea cea mare? Poate a fost uimit, extatic, sau copleșit. Reacția lui a fost poate rezultatul conștientizării că viața lui se va schimba radical. Nașterea copilului afectează atât femeia, cât și bărbatul. De aceea, este important să realizezi cât de mult se va schimba soțul tău când va deveni tată.

Cum se va schimba soțul tău când va deveni tată. Ve deveni gelos

Te iubește, va iubi copilul, dar va fi un pic gelos din două motive. Unul este foarte evident: până acum avea atenția ta totală, dar după nașterea bebelușului nu mai vorbești cu el decât ca să-i ceri să te ajute. Al doilea motiv de gelozie este că nu poate împărtăși o relație atât de apropiată cu copilul ca tine. Tu ești cea care l-a purtat 9 luni, tu îl alăptezi și tu pare că îi ghicești dorințele. Va fi nevoie să ai răbdare cu el și să-l asiguri că îl iubești în continuare și este important pentru tine.

Cum se va schimba soțul tău când va deveni tată. Și hormonii lui o iau razna

Conform cercetătorilor de la Memorial University of Newfoundland, atunci când tații interacționează cu tânăra mamă și cu bebelușul, le crește secreția de estrogen și oxitocină, iar nivelul testosteronului scade.

Cum se va schimba soțul tău când va deveni tată. Și el va avea nevoie de odihnă

Simți că tu duci tot greul și probabil că ai dreptate. Dar și soțul tău face mult mai mult decât realizezi tu. Poate că nu se pricepe la gătit, dar pregătește masa cum poate. Spală vase sau pune rufe la spălat. Dacă nu a mai făcut aceste activități până acum, nu te aștepta la perfecțiune. În plus, aceste activități, fiind noi pentru el, îl obosesc mai mult decât pe tine. Fii îngăduitoare cu el și spune-i că este în regulă să mai ia și o pauză.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com