Apartamentele de bloc sunt adesea mici și neîncăpătoare, mai ales dacă ai o familie numeroasă. Fiecare an ce trece parcă aduce cu sine și mai multe lucruri care aglomerează casa, iar rezultatul este o locuință care pare aglomerată și în care pare că nu mai ai loc să mai pui nici măcar un ac. Dacă ții cont de aceste sfaturi, însă, poți să găsești locuri de depozitare în spații nebănuite și poți mări vizual spațiul. Iată ce ai de făcut:
- Fă din sufragerie un dormitor complet funcțional
Dacă ai un apartament în care livingul este folosit și ca dormitor, așa cum este cazul multor familii, cu siguranță cea mai bună soluție o reprezintă tipul acesta de colțare, foarte confortabile pentru activitățile de zi, dar și pentru somn. După cum vezi, unele dintre ele au și spațiu de depozitare în interior, astfel încât poți pune acolo lenjeriile de pat, pilota și păturile economisind în felul acesta spațiul din dulapuri.
De asemenea, în loc să amplasezi în living niște fotolii care acaparează mult spațiu, poți opta pentru niște taburete mici. Sunt practice, arată foarte bine și nu ocupă loc prea mult, iar la ora de culcare, când tranformi colțarul în pat, ele pot fi stivuite și așezate într-un colț astfel încât nici nu le vei observa în cameră.
- Folosește din plin spațiul din colțuri, mai ales în camera copiilor
De multe ori spațiul din colțuri este trecut cu vederea, de parcă nici nu ar exista. Și tu ai făcut greșeala asta, nu-i așa? Ei bine, dacă profiți de spațiile din colțuri, poți găsi noi moduri practice în care să decorezi casa. Caută dulapuri de haine concepute pentru colț, există unele gata făcute, dar le poți face și pe comandă.
Tot în colțurile încăperii, în camera copilului, poți amplasa un birou în colț, sau două, câte unul pentru fiecare dintre prichindeii tăi. Vor avea în felul acesta spațiul personal pentru a-și face temele și a se pregăti pentru școală. Deasupra birourilor, de o parte și de alta, pune câte o poliță, pe care fiecare dintre ei își poate pune manualele și obiectele utile pentru școală. Ai rezolvat în felul acesta două nevoi stringente ale copiilor cu minimum de spațiu utilizat.
- Nu trece cu vederea spațiul din holurile casei și din balcoane
Este mai practic să ai dulapurile de haine în dormitoare, însă nu uita că poți amplasa dulapuri încăpătoare și pe holurile casei, dar și în balcon. Cu doar două astfel de corpuri până în tavan, cu mai multe rafturi în interior, poți avea spațiu suficient pentru haine, jucării, scule și tot felul de alte obiecte.
Dacă ai senzația că nu ai unde să amplasezi un astfel de dulap în holul casei, te sfătuim să îți pui creativitatea la bătaie – poți face pe comandă un dulap înalt și subțire care să încapă chiar după ușa de la intrare, de grosimea unui pantofar. De asemenea, poți face pe comanda în jurul ușii un dulap subțire, de circa 20 de cm, care să încastreze toată ușa de la intrare, cu un dulap inclusiv deasupra ei. Chiar dacă ți se pare prea subțire, vei descoperi că poți pune acolo încălțăminte, poți atârna pe umeraș jachetele, fularele și eșarfele.
Ce părere ai despre aceste sfaturi? Ți se pare utile? Le-ai pune în aplicare în casa ta?
Sursa foto: Shutterstock