Dacă-ți îmbunătățești viața sexuală, vei avea și o viață de cuplu mai armonioasă. Psihoterapeutul Tedy Creștin te sfătuiește te întrebi: ”Ce pot face eu pentru a-i face plăcere partenerului? Care este limita până la care pot să merg fără să mă simt îngrozitor după aceea? În seara aceasta, gândește-te în primul rând la satisfacția lui și abia apoi la a ta. În al doilea rând, spune ceea ce ai avea nevoie ca să te simți și tu mai bine. Nu ține secret faptul că ai nevoie de un preludiu mai lung sau că ți-ar plăcea să fii atinsă în anumite locuri.

Citește și: Schimbare în rău a partenerului de viață. Ce te sfătuiește psihologul să faci în acest caz

Când nimic nu funcționează ca să-ți îmbunătățești viața sexuală

Dar dacă, orice ai încerca, tot nu ești atrasă de partenerul tău, ce să faci? Depinde de dorința ta de a face compromisuri. Doar tu poți decide. Pe de altă parte, este posibil să fie și o problemă care poate fi rezolvată. Anumite medicamente au ca efecte secundare scăderea libidoului. La fel acționează stresul sau anumite afecțiuni. Dacă suspectezi o astfel de problemă, vorbește cu medicul tău. În plus, poate schimbarea în rău a bărbatului te face să simți așa. Bineînțeles, îmbătrânim, nu ne facem mai frumoși, dar putem să avem grijă de aspectul nostru – să menținem o greutate normală, o igienă satisfăcătoare și o aparență plăcută. Poți discuta cu bărbatul, în mod delicat, să facă unele schimbări dorite de tine și poate vei fi din nou atrasă de el.

Citește și: Viața sexuală în declin? De ce se întâmplă asta

Terapie de cuplu pentru ca să-ți îmbunătățești viața sexuală

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Este important și cum definești tu dorința și iubirea. Dacă nu te mai atrage sexual, este clar că, pentru moment, este timpul pentru o pauză. Ambii puteți să vă amintiți de ce v-ați fost apropiat unul de celălalt la început și care sunt cauzele pentru care acum vraja s-a pierdut. De-a lungul mai multor ședințe de terapie de cuplu, partenerii pot lucra la relauarea comunicării și reconstruirea încrederii. Astfel, vor fi capabili să recunoască sincer ce anume i-a adus împreună și ce-i mai face să nu se despartă încă. Încetul cu încetul, pot învăța să-și schimbe stilul de viață, să-și corecteze defectele și obiceiurile detestate de celălalt, înlocuindu-le cu altele noi. De asemenea, își pot dezvolta punctele forte, reprezentate de ce apreciază celălalt la ei. Dacă tu consideri că încă-l iubești, înseamnă că sunt multe alte lucruri pe care încă le apreciezi, dar, în paralel, trebuie să comunici sincer și să lucrezi la îmbunătățirea vieții sexuale. O relație este un mecanism viu, care are nevoie de întreținere, regenerare și schimbare,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com