Cum să te bucuri de concediu chiar și atunci când bugetul este limitat:

  1. Caută cea mai rentabilă rută de transport

Banii plătiți pentru transport în vacanță reprezintă o parte semnificativă din bugetul total. Ce trebuie să ții minte este că nu toate destinațiile sunt ideale pentru un zbor cu avionul. Unele vacanțe se pot transforma în călătorii speciale și experiențe de neuitat, dacă ajungi să pleci cu mașina. În plus, dacă sunteți mai mulți șoferi în mașină și vă strângeți patru sau cinci persoane, costurile pentru combustibil, taxe de drum și de parcare se vor reduce semnificativ. Mai mult, unele locuri care merită vizitate nu oferă cele mai relaxante distanțe între obiectivele turistice, astfel că dacă nu ai fi cu mașina, vei plăti în plus pentru transportul local, cu trenul, autocarul sau taxiul.

  1. Profită de beneficiile pe care unii angajatori le pot oferi

O altă cale prin care poți organiza mai eficient bugetul de călătorii este să folosești Cardul Turist Pass, în cazul în care plănuiești să pleci în concediu în țară. Oferit deseori de manageri pentru personalul din firmă, acest card vine cu avantaje pentru companie și angajați, contribuind la o motivație suplimentară și loialitate față de angajator, fiind în același timp și scutit de la contribuția asiguratorie pentru muncă, printre alte beneficii.

  1. Stabilește-ți un plafon maxim de cheltuială pentru fiecare zi de vacanță

Când bugetul de vacanță este limitat, trebuie să știi să îți impui limite, iar cea mai simplă cale prin care poți face asta este un plafon maxim de cheltuială pentru fiecare zi de concediu. Documentează-te de acasă în privința prețurilor, fă-ți un calcul echilibrat și rămâi în bugetul alocat. Astfel, te vei putea bucura de fiecare zi de concediu, fără să ai emoții.

  1. Nu trebuie să stai neapărat la un hotel

Hotelul poate reprezenta un efort financiar destul de stresant. Dacă pleci cu un grup mai mare, poți lua în calcul să închiriezi un apartament spațios, iar prețul va fi în acest fel mult mai avantajos. Locația este de asemenea importantă. Dacă sacrifici o cazare în centru pentru a mai salva din buget, trebuie să fii sigură că banii scutiți aici nu se vor duce pe transport. Deseori poți ieși în pierdere într-un astfel de calcul.

  1. Evită să pici în capcana cumpărăturilor pentru vacanță

Ai nevoie de un rucsac, de ghete, o baterie externă și alte accesorii pentru concediu? Dacă știi că le vei folosi o singură dată la un interval de doi ani, decât să le cumperi, mai bine caută o prietenă bună care pleacă mai des și vezi dacă le poți închiria. Cumpărăturile pentru vacanță ajung de multe ori să fie foarte costisitoare, iar capcana cea mai mare pentru tine este să te trezești la final cu obiecte pe care nu știi dacă le vei mai folosi vreodată sau prea curând.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sodexo.ro