Până în prezent poate vă vedeați doar seara și în week-end. Poate mai petreceați vacanțe împreună. Dar acum trebuie să stați împreună 24 de ore din 24 și nu se știe cât va dura situația. În aceste condiții, este ușor să-l vezi pe celălalt ca pe o povară.

Citește și: Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Cum faci ca perioada de stat acasă să fie cât mai plăcută

Cum spuraviețuiești izolării alături de colegul de apartament

Mulți tineri au ales această variantă de locuire pentru a plăti o chirie mai mică. De obicei, colegii de apartament sunt și prieteni, dar nu întotdeauna se întâmplă asta. Apoi, în condiții de izolare pot apărea foarte ușor conflicte. Este bine să vorbiți din timp despre divergențele care pot apărea și preveniți înrăutățirea lor. Fii deschisă în ce privește sentimentele tale, dar evită să dai vina pe cineva. Spune, de exemplu, ”simt că nu mă respecți atunci când nu strângi masa după tine” în loc de ”ești un nesimțit care aștepți tot timpul să facă altul curat după tine”. .

Pentru ca relațiile să nu mai fie atât de încordate, puteți lua masa de seară împreună și discuta problemele care apar. Totodată, încercați să faceți și lucruri distractive împreună. Jucați board-games sau vorbiți despre hobby-urile voastre.

Citește și: Frica de izolare nu-ți dă pace zilele acestea? Privește partea bună a ei!

Cum spuraviețuiești izolării alături de partener

Vă iubiți, poate v-ați declarat deja iubire eternă, dar nu vă așteptați la asta. Ar fi bine să aveți deja un plan, despre ce să faceți atunci când sunteți stresați și când pare călcați pe nervi unul pe celălalt. Ar fi bine să aveți și momente în care să stați în camere separate, fie chiar și unul în dormitor și altul la bucătărie. Când sunteți împreună comunicați mai bine. Nu mai stați fiecare cu ochii în telefonul lui. Vorbiți despre emoțiile voastre sau doar îmbrățișați-vă. Poate va fi o perioadă de nouă ”lună de miere” pentru relația voastră, dar poate fi, totodată, o piatră de încercare. Găsiți moduri de a vă descărca presiunea, dar și de a vă distra împreună.

Sursa foto: 123rf.com