Este important să nu îl cicălești, dar nici să nu-ți asumi, tăcută, tot ce e de făcut prin casă. Spune-i ce vrei, dar cu diplomație. Lasă-l să înțeleagă ce ar avea de câștigat – tu ai fi mai fericită, mai relaxată, ai avea mai mult timp să petreci el, arată-i că și copiii primi de la el un exemplu bun. Totodată, primește cu entuziasm orice propunere a lui de a te ajuta. Nu îl îndepărta spunându-i „tu nu te pricepi la asta”.

Negociați împărțirea sarcinilor

Fă o listă cu lucrurile de făcut în casă, apoi împarte-o echitabil. Asta poate însemna să faci mai mult tu, pentru că – ce să-i faci? – el nu se prea pricepe și tu ești mai rapidă, dar, oricum, îți vei lua mai multe sarcini de pe cap. Consultă-te cu el și „negociați” împărțirea. După aceea, alcătuiește un program și ține-te, în primul rând, tu de el.

Apreciază ce a făcut

Amintește-i ce are de făcut, dar nu prea des și nu îl cicăli. În schimb, alege „vorba dulce”. Dacă și-a îndeplinit sarcina, nu îi găsi nod în papură și arată-te mulțumită, chiar dacă mai are nevoie de ceva îmbunătățiri. Îl poți face atent, într-un mod discret, apreciind mai mult ceea ce a făcut, decât ceea ce nu a făcut. Nu uita să îl lauzi. Poți stabili o recompensă drept multumire, cum ar fi să-i gătești mâncarea preferată a doua zi sau – de ce nu? – un număr de sărutări egal cu numărul de vase spălate.

Găsește un exemplu bun

Dacă nu prea funcționează strategia ta, îi poți face cunoștință cu un bărbat care își ajută soția. Poți alege să mergeți la un grătar cu o prietenă și soțul ei, despre care știi că are acest obicei. Nu insista și nu i-l da ca exemplu, arătând că îl apreciezi, ci lasă-l doar să observe, după care poți să faci, când ați ajuns acasă, o observație discretă.

Sursa foto: flickr.com