Familiile cu copii își iau foarte multe bagaje în concediu din mai multe motive. Unul ar fi că au ”nevoie de confortul de acasă, iar altul că prețurile din stațiune pot fi mai mari decât cele din oraș și mai bine cumpă tot ce au nevoie. Astfel, micșorează bugetul de vacanță”, constată psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Află cum să iei mai puține bagaje în vacanță.

Trucuri de ajutor ca să iei mai puține bagaje în vacanță

  • Fă-ți o listă amănunțită a obiectelor pe care le iei. Notează-le doar pe cele absolut necesare. Atunci când începi împachetatul, nu te abate de la ea.

  • Planifică să speli rufe. Întreabă din timp dacă vei putea folosi o mașină de spălat și, eventual, un uscător. Ia haine din microfibră, care se spală și se usucă mai ușor.
  • Nu lua prea multe scutece de unică folosință și alte obiecte de genul acesta, dacă le poți cumpăra și la destinație la un preț rezonabil.
  • Nu lua nici prea multe jucării, ci câteva care pot fi folosite în nenumărate moduri. În plus, micuții vor avea parte de destule distracții în vacanță.

Fă o listă ca să iei mai puține bagaje în vacanță

Exemplu de listă de obiecte necesare pentru fiecare membru al familiei

– 3 tricouri

– 3 perechi pantaloni / fuste

– 4 perechi lenjerie intimă

– 4 perechi șosete

– un costum de baie

– o bluză cu mânecă lungă

– o jachetă ușoară

– o pijama

– o pereche de încălțări de schimb

– o trusă cu toate produsele de îngrijire ale familiei (periuțe de dinți, pastă, creme etc.). Vezi ce produse oferă hotelul unde te cazezi. Poate nu este nevoie să iei șampon, balsam de păr etc.

– câteva medicamente pentru urgențe

– fiecare (pe cât posibil) ar trebui să-și ducă singur obiectele pe care mai dorește să le ia: cărți, jucării, laptop etc.

Citește și:

Trucuri utile în vacanță folosind folia de plastic

În Grecia, cu mașina sau cu avionul? Care este cea mai bună variantă?

Sursa foto: 123rf.com