Nuți fie teamă să discuți cu copilul despre Coronavirus. Cei mai mulți copii au auzit deja despre virus. Știu de ce s-au închis școlile și grădinițele. Au văzut oameni cu mască de protecție. Te-ai auzit vorbind cu soțul despre aceast lucru. Este bine să știi cum să-i vorbești copilului despre coronavirus. Conversația cu el ar trebui să se limiteze la fapte și să stabilești un ton emoțional ponderat, astfel încât să nu-i stârnești panica.

Citește și: Cum a fost surprins papa Francisc, după ce s-a zvonit că ar fi fost infectat cu coronavirus

Cum să-i vorbești copilului despre coronavirus: Adresează-te conform vârstei

Adaptează-te conform vârstei sale. Nu-i da prea multă informație pe care nu o înțelege. Poate fi copleșitor. Încearcă să răspunzi la întrebările lui. Fii cât mai concisă și onestă. Este în regulă dacă nu știi să răspunzi la toate întrebările. Poți să-i spui că te informezi și că apoi îi vei spune. Ține-te de cuvânt.

Cum să-i vorbești copilului despre coronavirus. Controlează-ți anxietatea

Controlează-ți propria anxietate. Nu-ți vei ajuta copilul dacă tu ești cuprinsă de panică. Citește despre cum să-ți păstrezi calmul în timpul pandemiei. Calmează-te înainte să abordezi cu copilul acest subiect. Explică-i și faptul că micuții nu fac forme grave ale bolii și că va fi ca o răceală.

Cum să-i vorbești copilului despre coronavirus. Explică-i măsurile de precauție

Concentrează-te pe măsurile de precauție. Copiii se simt în siguranță atunci când știu că pot face ceva pentru a se feri. Explică-i de ce este nevoie să se spele des pe mâini și să nu-și atingă fața sau să nu și le bage în gură atunci când merge afară. Învață-l să se spele bine pe mâini cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Ați putea învăța un cântecel scurt și să știe că trebuie să se spele atâta timp cât îl cântă. Trebuie să se spele neapărat când vine de afară, înainte de masă, după ce și-a suflat nasul, a strănutat sau a folosit toaleta.

Citește și:

Cele mai bune reguli de igienă pentru copii și importanța lor pentru sănătate