Viața ta personală înseamnă, în primul rând, familia și, mai ales, copilul tău? Ai putea crede că doar petrecând cât mai mult timp cu micuțul îl vei face să se simtă iubit, dar cel mai important lucru este, după spusele psihologului Cristina Ion-Rădulescu, calitatea clipelor pe care le petreceți alături.

cristina radulescu-ion psihologProfită de micile momente de zi cu zi

Să nu crezi că este nevoie să se întâmple ceva extraordinar: micile momente de zi cu zi sunt cele care contează. Uneori, uităm să le prețuim și credem că lucrurile cele mai importante sunt evenimentele care par să ne schimbe viața. Chiar dacă le ținem minte primii pași sau primele cuvinte, când copiii cresc parcă uităm să ne bucurăm cu adevărat de ei, de clipele obișnuite, în care poate nu simțim că facem mare lucru, dar suntem împreună. Și totuși, acestea le vor rămâne imprimate în minte.

Petrece timp de calitate cu copiii

Există femei care nu lucrează și stau cu copiii, dar, uneori, aceștia se simt singuri. Cristina este de părere că, „în pofida faptului că petreci puțin timp cu cel mic, dacă ești cu adevărat prezentă, acele momente se pot transforma într-o experiență cu adevărat valoroasă. Copilul va înțelege că este iubit și se va simți că ai grijă de el chiar și atunci când nu ești lângă el.

Iubire exprimată prin în fapte

Bineînțeles că îi iubești. Dar de câte ori le arăți sau le spui? Contează gesturile de afecțiune. O îmbrățișare sau o sătrutare când pleacă la școală îi vor face fericiți, asta, bineînțeles, până să intre în adolescență. Și relația cu soțul tău poate fi un exemplu pentru ei. Dacă există armonie între voi, vor copia exemplul vostru de relație. O vorbă înțeleaptă spune că atunci când îți educi fiul, îl educi, de fapt, pe fiul fiului tău. Și, nu uita, nu este nevoie de fapte eroice, pentru că lucrurile mici sunt cele care contează cel mai mult.

Sursa foto: thinkstock.com