Lasă drobul de sare! Nu te mai îngrijora că micuțul va ajunge la maturitate șomer. Încearcă, în schimb, să faci ceva în privința asta. Îndreaptă-l către domenii interesante (și pentru el) de studiu. Fă ceea ce-ți stă în putere acum și lasă viitorul îndepărtat. Când te gândești la posibilitatea unei îmbolnăviri, vei face tot posibilul să o previi. După aceea, nu te mai îngrijorezi. Iar dacă, totuși, se întâmplă, nu exagera gravitatea simptomelor. Așa vei crește un copil fără spaime și anxietăți.

Citește și: De ce îi este frică partenerului tău și nu vrea să recunoască

Cum să crești un copil fără spaime și anxietăți. Bucură-te de ceea ce ai deja

Încearcă să vezi lucrurile bune care deja se întâmplă în viața ta. Este normal să te concentrezi pe ce nu merge sau ce ar putea să nu funcționeze pentru a remedia. Totuși, dacă te gândești doar la acestea, vei deveni foarte stresată. Ia-ți câteva momente din zi pentru a te bucura de ceea ce ai deja. Bucură-te că ai un copil sănătos. Vezi care sunt calitățile lui și care sunt realizările voastre de până acum. Acceptă că există și părți mai puțin bune. Există boli, probleme și certuri. Nu le poți evita pe toate, dar poți trece peste ele cu o atitudine bună. Nu încerca să fii mama perfectă, ci doar cea mai potrivită și iubitoare mamă pentru micuțul tău.

Citește și: Masaru Ibuka, despre cum să crești un copil inteligent și fericit

Cum să crești un copil fără spaime și anxietăți. Acceptă provocările

Psihoterapeut Cristina Radulescu Ion”Este bine de știut că printre cauzele anxietății se numără ereditatea, educația și mediul înconjurător. Cu fiecare dintre ele putem lucra. Putem înlătura ceea ce nu ni se potrivește și putem accentua ceea ce considerăm util. O mamă anxioasă trebuie să fie tratată cu acceptare și ajutată să conștientizeze consecințele unei acțiuni care determină frica. Ar fi bine să se gâdnească, de exemplu, ”și dacă se julește în genunchi, este chiar atât de grav?”. Această femeie are nevoie să învețe să crească gradul de încredere în ea însăși și în copilul ei. Trebuie să accepte provocările zilnice și să conștientizeze cum crește sau scade gradul de anxietate.

Citește și:

Sursa foto: 123.rf.com