1.    Nouă și la modă. Cum să ajungi peste tot repede și fără efort

Una dintre cele mai noi metode de transport este folosirea unei astfel de trotinete cu motor electric, care, după cum vezi, are și un preț foarte avantajos.  Ușoară și foarte practică, ea ajunge până la 20 de kilometri pe oră și te poți strecura cu ea peste tot. În plus, încărcarea ei se face foarte rapid, iar costul pentru a o alimenta cu energie electrică este foarte scăzut. Este mai simplu ca niciodată să ajungi peste tot în oraș fără să depui prea mult efort și fără ca asta să te coste mult.

2.    Menține-te în formă și mergi oriunde în oraș cu ajutorul bicicletei

Occidentalii au început deja să folosească bicicleta drept principal mijloc de transport. În Danemarca, Olanda și Germania se merge peste tot cu bicicleta, iar asta îi și ajută pe oameni să se mențină în formă. Și în România oamenii au început să vadă avantajele mersului pe bicicletă. Este o activitate sănătoasă, plăcută și poți ajunge peste tot cu ajutorul ei. Mai mult, ea nu te costă mai nimic pentru că nu are nevoie de alimentare, așa că este una dintre cele mai ieftine mijloace de transport.

3.    Ia exemplul italiencelor și folosește scuterul

Dacă ai avut ocazia să mergi în Roma sau Milano probabil ai observat și tu că italienii folosesc foarte mult scuterele. Îmbrăcați la patru ace și cu servieta la ei, ei străbat fără nicio problemă străzile orașului la bordul scuterelor. Mai mult, în Italia poți observa că scuterele sunt folosite de persoane de toate vârstele, de la adolescenți până la pensionari. Este un mod foarte practic de a ajunge oriunde în oraș, iar consumul de carburant este scăzut, așa că nu este deloc scump să te plimbi prin oraș și să faci cumpărături cu ajutorul lui.

4.    Skateboardul clasic și cel electric, perfecte pentru copii și adolescenți

Dacă locuiți departe de scoala la care învață copilul tău, o variantă la îndemână este skateboardul. În loc să-l duci tu cu mașina, el poate să meargă cu ajutorul skateboardului, pe care îl poate ține oriunde pentru că este ușor și ocupă puțin spațiu. Poți opta pentru unul clasic, dar și pentru unul electric, mult mai rapid.

5.    Inspiră-te de la americani și organizează un sistem de împărțire a mașinilor

Foarte mulți americani locuiesc în suburbii, departe de locul în care lucrează și departe de școlile unde învață copiii lor. Acest lucru îi face dependenți de mașină, motiv pentru care s-au gândit la un sistem prin care să împartă mașinile. Ei îl numesc „carpooling“ și este foarte simplu – se adună mai mulți vecini care trebuie să ajungă în aceeași zonă a orașului sau care au copiii la aceeași școală și unul singur îi ia pe toți. Faceți cu rândul și rotiți mașinile, așa încât să economisiți bani, timp și energie.

Tu ce mijloc de transport folosești de obicei? Care dintre propunerile noastre ți se pare cea mai utilă?

Sursa foto: Shutterstock