Ce ai de făcut este să creezi o rutină ca în orice zi toți să îndepliniți câteva sarcini. În plus, îți propunem câteva trucuri, ca astfel de activități să fie chiar amuzante și, încet-încet, treaba să înceapă să meargă ca pe roate.

Lista cu ce aveți de făcut

Creează o listă de început, cu tot ce ar trebui făcut în casă. O idee ar fi să stai în fiecare cameră și să te uiți în jur, notând tot ce ar fi de făcut în locul respectiv. Apoi scrie, în dreptul fiecărui punct, frecvența. De exemplu, o dată pe zi, o dată pe săptămână, o dată la șase luni etc. Îți faci un calendar cu treburile și în fiecare duminică notezi pe hârtii colorate (o culoare pentru adulți, alta pentru copii) sarcinile din săptămâna respectivă. Membrii familiei vor trage bilețele și se vor ocupa fiecare de ceva în zilele următoare.

Fiecare cu zona lui

O altă idee, dacă ai copii mari, ar fi să împarți casa pe zone și fiecare membru al familiei să aibă o zonă a lui de care să aibă grijă (cum ar fi bucătăria, camera copiilor, sufrageria, holul etc.). Se poate face un concurs cu cine are zona cea mai ordonată și curată.

Rutina de dimineață și seară

Va fi mai ușor dacă fiecare își va face o rutină pe care să o parcurgă în fiecare dimineață, seară și la anumite ore, când programul îi permite. Se introduce un anumit obicei o dată, cum ar fi să-și facă patul în fiecare dimineață. După ce acesta a intrat în rutină, se implementează un altul. Chiar dacă ați sărit o zi, important este să perseverați.

Joc interactiv

O altă idee ar fi să propui, tot ca un joc, ca fiecare membru al familiei să pună un lucru la loc atunci când iese dintr-o cameră. Bineînțeles, de dorit ar fi ca fiecare să pună la loc un lucru după ce l-a folosit. Astfel, nimeni nu va trebui să stea să facă ordine mai mult timp.

Sursa foto: flickr.com