La insistențele nepoților, a mers la un adăpost de animale, cu gândul să adopte un cățel. Însă chiar înainte de a intra știa deja ce își dorea: voia să plece acasă cu cel mai urât, bolnav și bătrân câine din câți existau. Exact așa a spus și personalului, care la început nu și-a putut crede urechilor, conform Animal Channel.

”Nu am mulți bani, dar sunt sigură că am suficient ca să îngrijesc de un câine”

”Voiam să ajut pe cineva, un câine, așa cum Lola ne-a ajutat pe noi, așa că le-am spus că-l vreau pe cel mai bătrân câine pe care îl aveau, cel pe lângă care toată lumea trece indiferentă, că vreau să-l adopt. Nu-mi pasă dacă e bolnav, nu-mi pasă dacă adăpostul mă poate ajuta să plătesc pentru tratamentul său. Nu am mulți bani, dar sunt sigură că am suficient ca să îngrijesc de un câine”, a spus Melani.

I-au fost aduși femeii trei câini. Doi au ignorat-o, dar unul, de care s-a îndrăgostit instantaneu, a început să urle. Mi-am spus: ”Se pare că vrea să plece, așa că îl voi lua”.

Parțial orb, complet surd și suferind de cancer de piele în ultimul stadiu

Jake este un terrier de 12 ani, adus la adăpost în urmă cu câteva luni, după ce trăise în stradă. Parțial orb, complet surd și suferind de cancer de piele în ultimul stadiu, Jake practic nu avea alt destin decât de a muri la adăpost și asta nu peste multă vreme.

Medicii de la adăpost au fost sinceri, spunându-i femeii că nu știu cât va mai trăi Jake. Chiar și așa, femeia cu inimă mare a replicat: ”Vom face ca acest timp să fie cât mai frumos cu putință”.

Când Melani a ieșit cu el din adăpost, Jake, deși exaltat, era încă temător. A lătrat de câteva ori în semn de rămas bun înspre adăpost, după care a urcat în mașină. Imediat, Jake și-a pus afectuos capul în palma dreaptă a lui Melani, femeia șofând doar cu mâna stângă. Conexiunea se crease. ”Era ca și cum mi-ar fi spus: <>. A fost un moment magic. Nu mi s-a mai întâmplat asta cu niciun câine”.

”Când va pleca, voi ști că a plecat fericit”

Imediat cum Jake a intrat în casă, femeia a știut că, odată, câinele fusese al cuiva. Știa ce înseamnă o casă, știa cum să se comporte într-o casă. Știa unde și cum să se cuibărească, părea să intuiască locurile în care îi era permis să stea, nu se temea de lucruri care ar fi speriat un câine trăit întreaga viață în stradă.

a adoptate cel mai batran si bolnav caineSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Au învățat împreună să prețuiască fiecare moment. ”Cu fiecare zi râd mai mult. Cred că știe că îl iubesc. Vine la mine și se bagă în mine, cerându-mi să-l mângâi pe spate. Apoi îmi atinge ușor nasul cu boticul lui. Un câine care nu știe că e iubit nu face astfel de lucruri”, mai spune zâmbind înțelept, ca o bunică, Melani.

În final, se poate spune nu doar că Melani l-a salvat pe Jake, ci că s-au salvat unul pe altul. ”Așa cum evoluează lucrurile, aș putea să-l am un an, poate doi dacă sunt cu adevărat norocoasă”, mărturisește cu lacrimi în ochi, însă realistă și oarecum împăcată Melani. ”Dar când va pleca, voi ști că a plecat fericit”, mai spune Melani.

Vezi și altă poveste impresionantă care are în centru tot un câine.

Citește și: