Atunci când ne găsim perechea, toți ne dorim o relație împlinită. Totuși, odată cu tecerea timpului, nu toți ajungem la fericirea în cuplu. Află sfaturile psihologului despre cum să ai o relație împlinită.

Cum să ai o relație împlinită: Cultivă admirația și pasiunea

O atitudine de folos dacă vrei să ai o relație împlinită este ”să hrănești admirația și a pasiunea pentru celălalt”, spune Tedy Creștin. Specialistul adaugă: ”relația începe cu sentimente puternice de prețuire și iubire. Acestea se pierd în timp sau, mai rău, se transformă în critici, certuri și dispreț. Poți încerca să te concentrezi mai mult pe ce îți place la soțul tău și să prelungiți momentele și activitățile plăcute făcute împreună. Puteți găsi și scopuri, sensuri și proiecte comune în care să vă implicați. Alegeți ceva ce vă pasionează pe amândoi sau care v-a motivat să fiți împreună. Totodată, nu uitați că pentru cele mai multe cupluri, copiii sunt unul dintre cele mai importante proiecte pe care le au în comun.”

Citește și: Iertarea este baza pentru o relație de cuplu împlinită

Cum să ai o relație împlinită: Fii recunoscătoare pentru ce ai

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Relația trece prin faze diferite. Se modifică, evoluează, se transformă, ca orice organism viu. Nu există reguli, mai ales pentru că fazele ei nu au o durată fixă în timp sau o definiție clară. Chiar dacă nu există un manual în care să fie descrise proceduri clare, dacă încercați să mențineți vie relația, aveți mai multe șanse de fericire, împlinire și de a rămâne împreună. Un alt lucru important este să promovați optimismul, recunoștința pentru ceea ce aveți deja. Nu mai dați importanță exagerată elementelor care vă lipsesc și dorințelor neîmplinite încă. Atunci când ceva nu merge bine în relație, conștientizează ce te deranjează cel mai mult la partener. Este bine să-i spui cu mult tact. Ar trebui să vorbești cu el despre cât de important este acel lucru și de ce pentru ca el să înțeleagă cum te afectează acel lucru pe tine,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com