“Dacă în antichitate existau ritualuri de trecere, prin care fetițele erau învățate de femeile înțelepte din trib cum să se conecteze la feminitatea lor profundă și să o manifeste în viețile lor, astăzi aceste ritualuri nu numai că lipsesc cu desăvârșire, dar ceea ce ducem cu noi este o feminitate contorsionată, plină de răni dobândite în istoria personală, dar și în istoria umanității, de-a lungul timpului”, amintește psiholog Valeria Vîrlan. Specialistul oferă, care totodată ne oferă și câteva sfaturi pentru a ne reconecta la feminitatea noastră. Iată cum să-ți regăsești feminitatea:

Citește și: Culorile preferate de femei și legătura lor cu personalitatea noastră

Crează-ți propriile ritualuri de conectare la sinele tău profund!

Crează-ți propriile ritualuri de conectare la sinele tău profund. Astfel, îți vei regăsi feminitatea. Acest lucru înseamnă să ne acordăm timp de calitate nouă însene, prin care să investim anumite obiceiuri rutiniere zilnice cu emoție și însemnătate.

Iată câteva exemple prin care poți face acest lucru:

  • dușul rapid, în 5 minute, poate fi înlocuit cu o baie fierbinte, armonizată cu spumă, petale de trandafir, lumânări și muzică;
  • o ceașcă de cafea băută în grabă, în picioare, poate fi savurată pe îndelete în compania unei cărți bune ori cu pauze de concentrare pe respirația proprie;
  • jumătate de oră de așteptare până când mașina de spălat a terminat programul, se poate transforma în jumătate de oră în care ne așezăm confortabil și încercăm să ne conectăm conștient cu noi prin meditație și/sau introspecție.

Practic, orice formă de acțiune pe care încetezi să o mai faci automat, pe repede înainte, deconectată de tine, de corpul și emoțiile tale, căreia îi adaugi, în schimb, savoare, aducându-te pe tine în „aici și acum”, devine o cale de accesare a feminității tale profunde.

Citește și: Laparoscopia și chirurgia robotică salvează feminitatea

Cum să-ți regăsești feminitatea. Conștientizează cine ești

Pune pauză agitației cotidiene și conștientizează-ți feminitatea. Feminitatea vine din interior, așa că atunci când treburile, grijile și viața de zi cu zi ne domină, este timpul să luăm o pauză. Relaxează-te puțin. Detașează-te și căută adânc în sufletul tău acele emoții care îți bucură sufletul.

Tot ceea ce facem cu bucurie, cu pasiune, care ne face să vibrăm de plăcere. Poate fi vorba despre un hobby sau despre profesia noastră. Acesta este încă un prilej pentru noi de manifestare a energiei feminității în viața noastră. Doar astfel putem readuce în existența noastră abundența, frumusețea, bucuria, iubirea, magia și misterul.

Citește și: Feminitatea este o artă care se învață

Cum să-ți regăsești feminitatea. Creează-ți un grup de femei

Creează-ți un grup de femei dornice să pornească și ele în căutarea feminității! În cadrul unui astfel de grup, vei putea “curge” nestingherită cu emoțiile tale, pozitive sau negative, fără a fi judecată sau a pretinde că ești altcineva decât ești. Acesta este cercul tău sacru de femei prin intermediul căruia voi toate puteți să vă conectați împreună la fluviul inconștient al feminității care curge prin noi toate.

Cum să-ți regăsești feminitatea. Nu critica

Nu mai fi critică cu privire la celelalte femei! Încearcă să apreciezi calitățile și femininul frumos din ele, în loc să te concentrezi pe ceea defectele lor. Unul dintre defectele noastre, ale femeilor, este criticismul. Dar, culmea, tot el nu ne ajută să ne trăim plenar feminitatea. Eliberează-te pe cât posibil de criticismul din viața ta.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com