În opinia psihologului Alexandru Pleşea, de când ne trezim și până când ne culcăm, puterea izolării ne ține mai atenți la noi decât înainte. Așadar putem spune că există și părți benefice în această “mare” de întuneric în care ne regăsim cu toții de câteva încoace. Mai rămâne să vedem cum ne organizăm timpul în izolare.

Cum ne organizăm timpul în izolare. Învățăm să-l folosim mai bine

Izolarea este un moment greu pentru noi. Totuși, din discuțiile pe care le-am avut cu mulți prieteni și cunoștințe, am observat un lucru destul de interesant: oamenii au învățat să-și folosească din timp pentru a-și construi sinele interior, și mai puțin timp alocă pentru construirea realității exterioare. Cred cu tărie că, după terminarea perioadei de izolare, vom ieși cu toții mai învățați, mai recunoscători pentru ceea ce Viața ne oferă și mai iubitori de oameni și de comunicarea reală cu aceștia. Este destul de greu de recunoscut, mai ales din cauza circumstanțelor sumbre, însă cred că viața după izolare va fi mai frumoasă ca oricând”, explică psihologul Alexandru Pleșea

Citește și: Idei de activități pentru copiii aflați în izolare. Cum faci ca perioada de stat acasă să fie cât mai plăcută

Cum ne organizăm timpul în izolare. Sfaturile psihologului

  1. Ar fi bine să ne trezim de dimineață cu gândul că o nouă zi este o binecuvântare.
  2. Ne putem îndemna să ne punem trupul în mișcare timp de 15 minute, cu privirea ațintită spre geam către viața de afar. Facem exerciții ușoare, ne întindem mușchii și flexăm ușor toate încheieturile.
  3. Putem practica exerciții de respirație conștiente, deoarece acestea sunt producătoare de energie pentru ziua ce urmează.
  4. O oră putem aloca timp pentru cititul unei cărți de mult uitată în bibliotecă
  5. Câteva de ore de tele-muncă. Putem observa că de acasă muncim mai ușor, mai relaxați și chiar suntem mai productivi.
  6. Ascultăm muzică de relaxare. Practicăm un hobby. Ne îngrijim de casă și de noi înșine. Gătim ceva nou. Etc.
  7. Opt ore de somn.

Citește și: 6 semne clare că ai nevoie de o vacanță

Cum ne organizăm timpul în izolare. Cum putem face să ne fie benefică

“Societatea este compusă din alergătură, mișcarea și devotamentul oamenilor să-și ridice materia prin ea. Societatea beneficiază de grabă și rutină oamenilor, oferindu-le un vis care dispare pe măsură ce omul se apropie de sfârșit, acesta văzându-și viață din trecut, prin regrete sau victorii. Măsură societății este omul, care doar prin propria lui putere poate face pentru el un bine acumulând, crescând, învățând și dăruind sufletului sau doar din ce are, știe și face. Doar așa alții pot învață de la el”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Sursa foto: 123rf.com