Ca să-ți îți motivezi partenerul să slăbească, ”pornește de la ceea ce-l interesează pe el: să fie mai sănătos, să arate mai bine, să abă o condiție fizică mai bună pentru diferite activități etc.”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. Îl poți motiva și cu o viață sexuală mai bună, pentru că se știe că excesul de grăsime și bolile corelate scad libidoul.

Cum îți motivezi partenerul să slăbească. Fii un model pentru el

”Încetul cu încetul, vei ajunge să ai cu partenerul tău o discuție sinceră despre stilul de viață adoptat, îmbătrânire și menținerea sănătății. Până la urmă, cu toții înaintăm în vârstă. Totuși, contează cum facem asta. Putem încetini procesul de degradare prin sport, regim alimentar, dezoltare personală și continuarea activității (colaborări, hobby-uri, creșterea nepoților etc.) și după ieșirea la pensie”, spune specialistul care vede o parte bună a faptului că sunteți împreună și tu îl poți ajuta. ”Sunt probleme care afectează orice cuplu, dar împreună sunteți mai puternici decât singuri. Trecerea la acțiune este mai dificilă. Există tehnici de conștientizare a situației actuale și pentru a realiza diferența dintre starea de fapt și ceea ce ne dorim. După acest proces, va crește motivația și vom putea trece la acțiune. Este important și efectul de contagiune emoțională. Dacă persoanele din jur (inclusiv tu), fac mișcare, țin regim sau mănâncă sănătos, există mai multe șanse ca și el să înceapă să facă asta”.

Cum îți motivezi partenerul să slăbească. ”Păcălește-l” să mănânce sănătos

Ai putea începe, discret, să îi impui prin ceea ce gătești o alimentație mai sănătoasă. Nu trece direct de la a-i găti mâncăruri pline de grăsime și prăjituri la un regim fără pic de grăsime și zahăr. Fă trecerile treptat. Astfel, va începe să aprecieze o salată, o friptură slabă sau dulciurile mai sărace în calorii. În același timp, tot tu îl poți impulsiona să facă mișcare. Ia-l la o plimbare prin parc sau fă un abonament pentru amândoi la o sală de sport. O idee bună pentru a-l stimula este să vă luați câine sau, dacă aveți, să-l trimiți mai des să-l ducă pe afară.

Lintea este benefică în diete de slăbire

Cum îți motivezi partenerul să slăbească. Țineți cura împreună împreună

Dacă și tu ai probleme cu greutatea, este mai ușor să faceți împreună efortul de a slăbi. Vă puteți încuraja unul pe altul și va fi mai greu să renunțați. Poți face față mai ușor tentației dacă frigiderul nu conține decât ceea ce ai voie să mănânci sau atunci când ieșiți în oraș și el își va comanda tot ceva de regim, fără să te tenteze cu ceva interzis. Pe de altă parte, trebuie să înțelegi că suntem diferiți. Astfel, este posibil ca tu să pierzi mai ușor din greutate sau să te menții, prin simplul fapt că ai un metabolism mai rapid. Nu ar trebui ”să-l faci de rușine” sau să-l bănuiești că trișează dacă se întâmplă asta.

5 alimente grase care ajută în slăbire

Cum îți motivezi partenerul să slăbească. Încurajează-l, nu-l cicăli

”Este important să-i stimulezi motivația pentru a începe să slăbească și pentru a se menține. Este mai eficient și mai bine să faci asta în mod pozitiv, prin încurajare, decât negativ, prin reproșuri și critici. Există diferite tehnici. De exemplu, ar putea aloca în fiecare zi un minunt mai mult pentru exerciții fizice. Astfel, în timp, va ajunge la forma dorită. Este util să-i reamintești succesele obținute înainte pentru a-i crește încrederea în sine însuși. Ar fi bine să-și stabilească obiective SMART (specifice, măsurabile, realiste, cu o durată clară de timp). Important este să își și monitorizeze progresele. În momentul în care va vedea cât de bine se simte că a pierdut în greutate și că are o rezistență fizică mai mare, va regăsi în el ambiția de a nu se mai întoarce la starea inițială. Apartenența la ”clubul oamenilor care își controlează corpul” îi poate oferi mândrie și o notă de siguranță de sine.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com