Dacă ai problema aceasta, „este greu să faci dintr-un bărbat iresponsabil unul implicat, însă nu chiar imposibil”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu. Este nevoie, bineînțeles de foarte mult tact și să înveți să te folosești și de alte „arme din dotare”, cum ar fi copiii, socrii, dar și de șarmul cu care l-ai cucerit mai demult sau de talentele tale culinare.

Evită certurile

În primul rând, te sfătuiește Cristina, „evită scenele și certurile pentru că nu faci decât să crești tensiunea dintre voi și să înrăutățești lucrurile. Și, astfel, își va găsi încă un motiv ca să-și petreacă seara în afara casei”. În schimb, „îi poți pregăti mâncarea preferată, alături de un pahar de vin și să-l uimești cu conștințe din domeniile care îl pasionează pe el. De exemplu, află care este următorul meci important din Cupa României sau care este transferul secolului”.

Recucerește-l

Chiar dacă îți vine greu, ar trebui să realizezi că, pe lângă faptul că afișează un comportament de adolescent întârziat, faptul că preferă prietenii poate fi și din cauza faptului că ceva între voi nu merge foarte bine. Mai ales dacă nu s-a purtat așa de la începur, ar trebui să-ți dea de gândit. Observă ce s-a schimbat în relația voastră, în felul în care te porți cu el și încearcă să redevii femeia de care s-a îndrăgostit, chiar dacă au trecut câțiva ani de atunci. Nu înseamnă să-ți faci o schimbare radicală de look, deși o mică îmbunătățire poate nu ar strica. Tratează-l la fel de drăguț sau chiar mai drăguț ca înainte, atunci când erați tineri îndrăgostiți. Ați putea chiar, dacă este posibil, să vă dați întâlnire în oraș sau – de ce nu?- să organizezi ceva special acasă.

Vorbește cu el

Este bine și să vorbești cu el și să-i spui ce te nemulțumește, dar fără nervi sau reproșuri. Fă-l să conștientizeze câte sunt de făcut în casă și ce responsabilități are, dar și că-ți face plăcere prezența lui, iar copiii s-ar bucura și ei să petreacă mai mult timp cu tatăl lor. Plănuiți să faceți lucruri interesante împreună. Pe lângă asta, arată-i că nu vrei să-l îndepărtezi de prietenii lui. Ai putea, din când în când, să-l însoțești când se vede cu ei sau să-i inviți să vină pe la voi. Totodată, mai întâlnește-te și tu, din când în când cu prietenele tale, iar el fie rămâne acasă responsabil, fie, dacă se poate, iese și el cu amicii lui.

psiholog Cristina Ion-Rădulescu, Cabinet psihologic Cristina Ion-Rădulescu  tel: 0721.046.829

psiholog Cristina Ion-Rădulescu, tel: 0721.046.829

Folosește mici tertipuri

Pihologul îți mai propune și alte mici tertipuri care îl pot reține acasă. Din când în când, invită soacra pe la voi și ia-o ca aliat. Cu ea în vizită, cel mai probabil că nu își va permite să plece. Dacă o va face, va fi foarte sigur sancționat. Și nu o vei face tu, ca pe urmă să aibă resentimente față de tine. Ai mai putea, atunci când știi că vine ora ca el să plece, să-l rogi frumos să-ți facă un serviciu. Justifică bine de ce nu poți face chiar tu treaba respectivă. Spune-i ceva de genul: „Iubitule, vrei să speli tu vasele, eu am de călcat acum!”. După ce și-a îndeplinit „misiunea” mulțumește-i și arată-i cât de important este pentru tine ajutorul lui. După aceea, i-ai putea propune, ca recompensă, o seară romantică în doi.