Dacă ai problema aceasta, „este greu să faci dintr-un bărbat iresponsabil unul implicat, însă nu chiar imposibil”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu. Este nevoie, bineînțeles de foarte mult tact și să înveți să te folosești și de alte „arme din dotare”, cum ar fi copiii, socrii, dar și de șarmul cu care l-ai cucerit mai demult sau de talentele tale culinare.

Evită certurile acasă

În primul rând, te sfătuiește Cristina, „evită scenele și certurile pentru că nu faci decât să crești tensiunea dintre voi și să înrăutățești lucrurile. Și, astfel, își va găsi încă un motiv ca să-și petreacă seara în afara casei”. În schimb, „îi poți pregăti mâncarea preferată, alături de un pahar de vin și să-l uimești cu conștințe din domeniile care îl pasionează pe el. De exemplu, află care este următorul meci important din Cupa României sau care este transferul secolului”.

Recucerește-l

Chiar dacă îți vine greu, ar trebui să realizezi că, pe lângă faptul că afișează un comportament de adolescent întârziat, faptul că preferă prietenii poate fi și din cauza faptului că ceva între voi nu merge foarte bine. Mai ales dacă nu s-a purtat așa de la începur, ar trebui să-ți dea de gândit. Observă ce s-a schimbat în relația voastră, în felul în care te porți cu el și încearcă să redevii femeia de care s-a îndrăgostit, chiar dacă au trecut câțiva ani de atunci. Nu înseamnă să-ți faci o schimbare radicală de look, deși o mică îmbunătățire poate nu ar strica. Tratează-l la fel de drăguț sau chiar mai drăguț ca înainte, atunci când erați tineri îndrăgostiți. Ați putea chiar, dacă este posibil, să vă dați întâlnire în oraș sau – de ce nu?- să organizezi ceva special acasă.

Sursa foto: 123rf.com