Nu spunem că materiile menționate nu ar fi importante, dar degeaba posezi cunoștințe sau chiar bani, dar nu ești în stare să te bucuri cu adevărat de viață. Află cum îți poți învăța copilul să fie fericit.

Bucură-te de ceea ce ai

Întotdeauna cineva va avea ceva mai mult decât tine, va fi mai frumos, mai inteligent etc. Dacă te uiți în grădina vecinului sau, mă rog, la celălalt copil, întotdeauna vei vedea ceva ce îți dorești și nu ai. Poate chiar nu vei putea avea niciodată acel lucru. Ai două variante: să fii morocănos și să faci tot posibilul ”să moară și capra vecinului” (dar nu vei fi mai fericit) sau să te decizi să vezi care sunt lucrurile bune pe care le ai deja în viața ta și să te bucuri de ele.

Caută victorii mici

Nu urmări să schimbi lumea. La fel, nici copilul tău nu ar trebui să aibă ca scop principal în viață să devină cel mai bun cercetător, cea mai cunoscută actriță etc. E bine să ai ștacheta sus și un plan pentru mai târziu la care lucrezi. Dar acest plan poate fi rupt în bucăți mici. Și atunci se va bucura că a luat o notă bună la o materie, că a reușit să joace într-un mic spectacol pentru copii sau că a participat la o Olimpiadă școlară. La fel, atunci când va crește mare și va ajunge un bun profesionist, fără a fi cel mai cunoscut din domeniul său, nu va fi dezamăgit. Sau dacă în loc să devină actriță, fetița devine profesoară, nu va simți că și-a ratat viața. Nu înseamnă să nu aibă ambiție, dar să o dozeze în așa fel încât să se poată și bucura de ceea ce reușește să obțină la un anumit moment. Altfel, se va condamna la nefericire.

Sursa foto: 123rf.com