Calitatea, mai importantă decât cantitatea și în viața sexuală

Comunicarea este cheia și pentru a avea o viață sexuală împlinită. Bărbatul nu îți citește gândurile, la fel cum nici tu nu i le citești pe ale lui. De aceea, trebuie să discutați frecvent și să vă exprimați dorințele, trăirile, chiar și nemulțumirile. Deși, în ceea ce privește acestea din urmă ar trebui să o faci cu grijă, pentru a nu da naștere la certuri. Sexul nu ar trebui să fie văzut ca un ”sport de performanță”, ci ar trebui să prevaleze calitatea și sentimentele în fața cantității și ”gimnasticii”. Creierul este cel mai mare organ sexual, de fapt. Așa că, pentru o viață sexuală împlinită, contează foarte mult legătura emoțională puternică dintre parteneri.

Fii atentă la ce contează cu adevărat

Dacă tu și partenerul tău ați ajuns la o rutină și vi se pare că viața sexuală nu vă mai aduce atât de multă satisfacție ca la început, ar trebui să fiți atenți la ce modificări au avut loc la nivel fizic (poate există niște probleme de sănătate), dar și la mințile voastre și la ce se întâmplă în general în viața voastră.

Întâlnire romantică

Dacă vreți să readuceți înapoi acea ”scânteie”, este timpul să vă concentrați atenția asupra a ce contează cu adevărat. Începeți pe un teren neutru, în afara dormitorului. De când nu ați mai ieșit în oraș? Mergeți într-un loc în care nu ați mai fost niciodată. Nu numai că veți avea timp să vă redescoperiți unul pe celălalt, dar veți ajunge într-un spațiu în care puteți recrea bucuria începutului relației. Acest gen de experiență generează producția de dopamină, substanță responsabilă de sentimentul de fericire, care va avea un efect bun și asupra vieții sexuale.