Oferă-i înțelegere și suport

Pentru a schimba situația ”ar trebui să-i oferi un cadru sigur format din înțelegere, acceptare și suport. În acest fel, bărbatul se poate deschide și poate analiza împreuna cu tine motivele pentru care este atras de lumea virtuala mai mult decât cea reală”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Astfel, încetul cu încetul, îl vei ajuta să-și schimbe modul în care privește lumea. În ceea ce privește nivelul hormonal, ajută un regim din care să excludă grăsimile saturate (mai ales mâncarea de tip fast food) și făina albă. Chiar dacă un pahar de vin roșu îi face bine, alcoolul în exces dăunează libidoului. Și ar fi bine să-l scoți și la alergat prin parc sau doar la o plimbare. Vă va face bine amândorura și, apoi, ar putea urma o seară… interesantă.

Ia viața reală ca pe un joc

Specialistul sugerează că îi poți prezenta ” viața reală sau relația voastră tot ca pe un fel de joc, în care este important «câștige puncte» și să consolideze legătura cu tine. Câștigul va fi chiar reușita în viață, pe toate planurile”. În ceea ce privește relația sexuală, dacă lucrurile nu mai stau atât de bine ca înainte, ”poți introduce și elemente de „joc”, anumite variații. Dar chiar jocurile video vă pot apropia. Am cunoscut un cuplu care petrecea, din când în când, câte o seară în care amândoi jucau împreună, alternând plăcerea sexuală cu ceea produsă de jocurile pe calculator. Este o bucurie mult mai mare împarți pasiunea cu partenera, decât o trăiești singur”.

Vede jocurile pe calculator ca pe un surogat

De ce preferă jocurile pe calculator sexului? Poate ca relația voastră intimă nu mai este la fel de incitantă ca la inceput, pe cand varietatea jocurilor pe calculator este practic nelimitata. Jocurile pe calculator sunt accesibile, variate, incitante si pot produce foarte usor adictie. Intr-un joc de calculator poti sa fii orice personaj doresti, poti face virtual lucruri imposibile in realitate, de aceea pot constitui „surogate” pentru frustrarile din lumea reala. Unele persoane se pot refugia in realizarile din jocuri, pentru a fugi de responsabilitatile lumii reale.”

Sursa foto: 123rf.com / pasiphae