Este greu momentul în care partenerul de viață se îmbolnăvește. Ești îngrijorată pentru viitorul lui și tot greul cade pe tine. Nu ai cum să te pregătești sufletește pentru a face față provocărilor pe care le aduce o boală gravă a soțului. Chiar dacă știi că multe neajunsuri vin odată cu trecerea timpului și că nu întinerim, tot te ia prin surprindere. Nu ai cum să știi dinainte ce să faci. Intri în panică, iar uneori chiar te simți disperarată. Dar viața merge înainte și înveți să faci față noilor provocări.

Citește și: Învățăturile unei femei, după ce soțul ei, bolnav, a murit. O poveste tristă din care ar trebui să reținem ceva

Ai grijă și de tine, nu doar de soțul bolnav

Trebuie să ții cont și de faptul că, pe lângă bolnav, trebuie să ai grijă și de tine însăți. Dacă te neglijezi și apoi vei avea și tu probleme de sănătate, nu rezolvi nimic. Ia-ți suficient timp să te odihnești. Renunță la perfecționism. Poate până acum aveai timp să faci în fiecare zi casa lună, acum te poți mulțumi și cu mai puțin. În plus, nu trebuie să faci tu singură totul. Nu ar terbui să te rușinezi să ceri ajutorul rudelor, copiilor și chiar pe al prietenilor.

Învață-l să gândească pozitiv

”Poartă-te cu soțul bolnav, așa cum ți-ai dori ca el să se poarte cu tine, dacă ai fi în situația lui. Respectă-i cristina radulescu-ion psihologtratamentul și regimul alimentar. Nu-i permite răsfățuri, dar învață-l să gândească pozitiv la ziua în care nu va mai fi nevoie de privațiuni. Apropierea de Dumnezeu este, de asemenea, binevenită. Va avea mereu un punct de sprijin în credință, care ne face să vedem mereu partea plină a paharului. Poate fi recunoscător și pentru că nu e mai rău. Dacă trebuie să stea la pat o perioadă, cumpără-i cărți și invidiază-l în sens pozitiv că are timp să citească. Dacă este mai bine, permite-i să te ajute la treburi care nu îl solicită prea mult, astfel încât să simtă că poate fi util. Este necesar să urmărești dacă nu cumva este deprimat, iar în cazul acesta să ceri ajutor de specialitate,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Sursa foto: 123rf.com