Învață cum să te împaci cu soțul după ce te-ai certat

Pentru ca o ceartă să nu fie un motiv de dezbinare trebuie să țineți cont de anumite lucruri. Dacă v-ați spus unul altuia lucruri care au rănit, neapărat ar trebui să vă cereți iertare. Poate părea la mintea copiilor. Dar ar fi bine ca și voi să respectați regulile de bună purtare pe care ați vrea să și le însușească micuții voștri. Fiind adulți, conflictele dintre voi ar putea fi, chiar de la început, mai pașnice.

Trucuri ca să nu ajungi la conflict

Uneori, nu mai este nevoie să te împaci cu soțul după ce te-ai certat. Nici nu ajungeți la conflict. Atunci când soțul face ceva care te supără, ar fi bine să-i spui cum te simți în acel moment și ce ția-i dori de la el specific. Nu îl insulta și nu te concentra pe alte greșeli de-ale lui din trecut. Vorbește-i pe un ton scăzut, poate chiar mai încet decât de obicei. Astfel, vei reuși să nu mai țipi la el și să nu te enervezi atât de tare. În plus, în cele mai multe cazuri, și el va reacționa la fel.

Exemple despre cum să te împaci bine cu soțul

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Dacă, de exemplu, vă certați pe ce emisiune să vedeți la televizor, există o soluție simplă, imediată și realizabilă: să aveți două televizoare în două camere diferite. Însă acesta ar putea fi primul pas către două vieți diferite. Totuși, nu există un răspuns standard. Dacă, uneori, există două evenimente importante pentru fiecare în parte, nu este neapărat nevoie ca cineva să cedeze. Puteți urmări fiecare, separat, ceea ce îl interesează. Totuși, statul împreună pe canapea la televizor poate fi utilizat pentru cimentarea relației și nu pentru distrugerea ei. Dacă animozitățile sunt relativ ușoare și se referă strict la conținutul emisiunii, conflictul poate fi un punct de pornire pentru înțelegerea mai bună a partenerului. Poți afla de ce îi place atât de mult fotbalul, un anume film etc. Poți învăța lucruri noi sau poți chiar ajunge să vezi lucrurile pe care le preferă el și să ajungi să cunoști mai multe lucruri despre opțiunile lui. Puteți stabili reguli ca, de exemplu, vedem împreună un anumit serial, un anumit show etc. În rest, fiecare se uită la ce dorește. Puteți construi relația, întrebând și ascultându-l pe celălalt.”

Citește și: Cearta cu soțul. Ce să faci pentru a vă împăca

 

Sursa foto: 123rf.com