Sărbătoarea Paștelui ”este un bun prilej de împăcare”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Sigur că împăcarea nu înseamnă că veți deveni cei mai buni prieteni, mai ales dacă între voi sunt mari diferențe în ce privește viziunea despre lume și viață. Dar această perioadă este o ocazie potrivită de a încheia un conflict, de a aduce un zâmbet, o strângere de mână și o îmbrățișare în orice relație”, a mai adăugat specialistul.

Citește și: De Paște, pregătește o masă festivă!

De ce e bine să te împaci cu rudele cu care te-ai certat

Nu este o problemă simplă te împaci cu rudele cu care te-ai certat. Totuși, nu este bine să eviți conflictul și să te prefaci că nu există. Un conflict cu cineva din familie sau cu un prieten ne încarcă emoțional foarte mult. Există mai multe efecte negative decât ți-ai putea imagina. Practic, o neînțelegere de durată cu cineva ne schimbă modul de a gândi.

Atunci când nu vrei să te împaci, nu mai reușești să relaționezi eficient cu cei din jur. Problemele interioare pot duc la insomnii sau la scăderea stimei de sine. Totodată, poți somatiza problema și să ai dureri sau chiar afecțiuni fizice din această cauză. Toate consecințele unei altercații între persoane apropiate sunt negative. Dar și împăcarea este grea, mai ales atunci când orgoliul nu ne voie facem primul pas.

Împacă-te cu rudele cu care te-ai certat pentru a evita o situație penibilă

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă știi că vine la petrecere cineva cu care ești certat, este bine să ai o discuție și să te împaci dinainte, pentru a preveni o situație penibilă”, te sfătuiește psihoterapeutul. ”Altfel, ar putea unul dintre voi să facă un pas spre reconciliere, iar celălalt să dea înapoi. Și așa ar putea să înceapă din nou cearta. Acum, depinde și de cât de gravă a fost disensiunea, motivele și personalitatea celor implicați. Oricum ar fi, încercarea merită făcută. Este ca un nou început și te vei simți foarte bine dacă rezolvi această problemă”.

 

 

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com