Există povești de dragoste care sunt pline de pasiune la început, dar, cu vremea, totul pare că devine o mare plictiseală. Bineînțeles, rămâneți împreună pentru că nu vă imaginați viața altfel, dar relația este una în care nu mai găsiți bucurie. Tu nu te mai simți o prințesă, iar el nu se mai simte în largul lui acasă. Află cum îl faci să te adore. Psihologul te sfătuiește ce poți face tu ca el nu numai să te iubească din nou, dar să te adore așa cum nu a făcut-o până acum.

Cum îl faci să te adore: Comunicarea e cheia

În primul rând, ar trebui să știi că nu este nimic neobișnuit ceea ce ți se întâmplă. ”Orice parteneri aflați într-o relație de lungă durată au trecut de prima fază a atracției fizice debordante. Asta nu înseamnă că nu mai poți atrage atenția bărbatului”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Cele mai multe căsnicii au momente bune, dar și unele proaste. Există o vreme în care fiecare dintre parteneri ajunge să se simtă neglijat sau neapreciat. Comunicarea este cheia pentru ca amândoi să înțeleagă ce se întâmplă și să poată merge mai departe. Nimeni nu-ți poate citi gândurile, nici chiar soțul tău.

Citește și: Cum să-ți condimentezi relația. 22 de sfaturi utile pentru cupluri

Cum îl faci să te adore: Recucerește-l discret

Unii sunt de părere că ar trebui să-ți exprimi nemulțumirile în mod diplomatic. Totuși, dacă-i vei reaminti periodic soțului că nu-ți place cum se poartă cu tine și că ți-ai dori altceva, nu vei avea rezultatul scontat. Cicăleala continuă nu este de natură să vă apropie, ci să vă despartă. În schimb, dacă-i spui că ți-ai dori să mergeți într-un weekend la munte, fără să-i reproșezi că nu a mai avut inițiativa asta de câțiva ani, s-ar putea să ai succes. Nu ar fi bine să-i reproșezi că nu ați mai făcut dragoste de nu mai știi când. În schimb, un neglijeu sexy și un parfum discret ar putea să aibă un efect mai bun.

Cum îl faci să te adore: Răspândește dragoste

Pentru a primi dragostea pe care ți-o dorești, contează foarte mult ceea ce transmiți partenerului. Starea în care ești în majoritatea timpului dictează modul în care se vor desfășura relațiile tale. Atragem oamenii și experiențele care se potrivesc energiei noastre predominante. Deci, dacă de obicei te simți împlinită, fericită, vei atrage mai multă dragoste și energii pozitive de la cei din jur și mai ales de la cei apropiați. Dacă tu relaționezi ușor cu ei, dacă dăruiești tu prima afecțiune, vei primi, la rândul tău acceași dragoste pe care o emani. Soțul își va dori să fie în preajma ta și nu se va plictisi, chiar dacă sunteți împreună de 20 de ani. Dar dacă, de obicei, ești într-o stare de nemulțumire, ești morocănoasă sau tristă, vei atrage experiențe care se potrivesc stării tale de spirit. Așa vor fi și relațiile din viața ta. Energia pe care o răspândești în jur va dicta modul în care se desfășoară relațiile tale.

Cum îl faci să te adore: Fii de nenînlocuit

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Dacă soții se cunosc bine unul pe celălalt, iar femeia știe să asculte bărbatul și îi cunoaște care sunt visele lui cele mai ascunse, ea îl poate ajuta în îndeplinirea lor. Poți deveni un element cheie din viața lui prin proiecte comune care să-i ofere satisfacții deosebite. Vei deveni vitală pentru el și ar putea să te aprecieze mai mult decît în prima fază a relației. Chiar și dacă sunteți abia la început, este important să înțelegi bine care sunt valorile partenerului, ce își dorește mai mult, ce obiective are etc. În momentul în care îi vei oferi înțelegere și suport pentru realizarea acestor vise, afecțiunea și dragostea lui pentru tine vor deveni din ce în ce mai puternice,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

 

Sursa foto: 123rf.com