Dacă relația voastră este bună, nu aveți de ce să nu mergeți mai departe și el nu ar trebui să se teamă cristina radulescu-ion psihologsă te ceară de nevastă. Totuși, nu ar trebui să fii tu cea care ia inițiativa și îi poți sugera cu tact care ar fi dorința ta. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu remarcă: „uneori, bărbații se tem de un eventual refuz, așa că este oportun să îi dai de înțeles că îi vei spune «da»”.

Sinceritatea e cea mai importantă

Ar fi bine să fi fost sinceră cu el de la începutul relației voastre. Așa va fi mai ușor pentru că aveți încredere unul în altul și știți ce vă doriți fiecare. În plus, o vorbă din bătrâni spune că mai bine câștigi războiul decât o bătălie. Așa că nu te concentra să câștigi fiecare mică ceartă și neînțelegere care se ivește între voi. În acest caz, relația voastră în ansamblu ar putea avea de suferit și, în final, tu pierzi.

Câștigă aliați

Dacă lui îi este teamă de căsătorie, psihologul îți sugerează „să petreceți împreună mai mult timp cu prieteni familiști cu care să vă simțiți bine și care să transmită mesajul că nu este chiar rău să fii însurat”. Ai putea să îi iei ca aliați și pe ai lui, dacă te înțelegi bine cu ei. În general, părinții își doresc să-și vadă fiul „la casa lui”, așa că, dacă le ești pe plac, mai mult ca sigur că te vor susține.

Luați o mică pauză

Poate și puțină depărtare ar putea să îl ajute să ia o decizie. Veți vedea dacă vă este greu să stați separați sau vă simțiți mai bine singuri. Dacă vă bucurați de revedere, căsătoria poate fi cea mai bună continuare. Dar dacă deja lucrurile scârțâie, nu spera că nunta și actele semnate vor revigora relația. Cel mai probabil se va termina lamentabil, dar va fi și mai complicat și mai urât.

Sursa foto: 123rf.com