Exprimă-ți calm dorința

Dacă vei țipa la el și îi vei pretinde să te asculte, efectul va fi, cel mai probabil, contrar. La fel, dacă îi vei ridiculiza temerile sau îl vei insulta. Dacă, însă, schimbi foaia și îți exprimi calm dorința, s-ar putea să funcționeze. Încurajează-l și spune-i și ce tată extraordinar ar putea fi.

Discută despre temerile lui

Întreabă-l ce îl neliniștește și discutați problemele pe care le vede el. Poate consideră că nu aveți suficienți bani pentru a crește un copil sau că nu e, încă, destul de responsabil ca să fie tată. Sau poate nu își dorește acum o schimbare radicală a stilului de viață. Vezi ce scenarii catastrofale are în cap și „dezamorsează-le”. Întreabă-l ce crede că s-ar putea întâmpla. Este posibil ca el să se așteapte la ce este mai rău, iar realitatea nu este chiar atât de neagră.

Distrați-vă din plin

Pentru anul următor, stabiliți câteva obiective pe care să le îndepliniți până vine bebe. Dacă se gândește că nu va mai apuca să se distreze, ieșiți acum pe cât se poate, mergeți în vacanță, la petreceri… Pe scurt, faceți tot ce v-ați dori și credeți că nu veți mai putea face, atunci când copilul va fi foarte mic.

Alcătuiți un buget și economisiți

Dacă temerile lui sunt de natură financiară, stabiliți un plan pentru a economisi bani. Arată-i că poți să nu mai fi atât de cheltuitoare ca înainte, renunțând la ce nu este necesar. De exemplu, dacă fumezi, ai putea să te lași. Oricum, ca viitoare graviduță va trebui să renunți la acest obicei. Totodată, vezi cum poți găsi soluții istețe pentru a putea pune ceva deoparte în așteptarea celui mic.

Oferiți-vă să stați cu copiii prietenilor

Petreceți împreună timp cu copiii cunoștințelor sau ai rudelor. Începeți cu o oră-două, iar, mai târziu, puteți sta chiar peste noapte. Astfel, el va învăța să aibă grijă de copii, va vedea că nu este chiar imposibil și, cu timpul, poate își va dori să aibă și el unul.