Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că „dacă te-ai gândit bine și ești sigură că ideea ta e cea mai bună, atunci îți va fi ușor să să găsești argumente pertinente care să-l facă să se răzgândească”.

Găsește argumente logice

Ține cont că bărbații apreciază logica așa că străduiește-te să vii cu un raționament realist pentru a-l aduce de partea ta. Ar fi bine să găsești o rezolvare în care amândoi ați avea de câștigat. Poți să îi spui care ar fi și beneficiul lui sau să îi atragi atenția prin a-i arăta că soluția ta va duce la îndeplinirea unei dorințe a lui. De exemplu, dacă vrei să-l determini să petreacă mai mult timp cu fiul vostru, poți să îi spui că l-ar putea ajuta mai bine la matematică și juniorul va avea note mai bune la școală, decât să te plângi că tu ești prea obosită și vrei o pauză.

Înțelege-i și punctul de vedere

Încearcă să fii empatică, să înțelegi și punctul lui de vedere. Exprimă verbal ca să vadă că ai priceput ce a spus el. De exemplu: „văd că ești supărat și ai vrea să rezolvăm lucrurile în acest mod”. Dacă faci asta, el nu va avea tendința de a se apăra, ca atunci când încerci de prima dată să îl contrazici fără să arăți că ai ascultat replica lui. El se va simți mai bine și nu va avea tendința să respingă ceea ce îi spui tu.

Acordă-i mici favoruri

cristina radulescu-ion psihologAi mai putea apela și la anumite trucuri feminine. „Poți lăsa o vreme lucrurile ca și cum ai fi de acord cu el. În răstimp, ai grijă să fii foarte drăguță și să îi faci mici favoruri. Oamenii, în general, au tendința de a răspunde la fel, dând la rândul lor ceva în schimb. Atunci când vezi că purtarea ta are efect, dă-i de înțeles ce ai vrea să primești de la el”, te sfătuiește Cristina, adăugând că trebuie să ai totuși grijă „să nu te păcălești, având niște așteptări prea mari sau făcând niște sacrificii care nu reflectă valoarea serviciului pe care ți-ai dori să ți-l facă el”.

Sursa foto: 123rf.com