Este absolut necesar să aibă un program ca să-și termine temele
Faptul că își face un program în aceste săptămâni îl va ajuta și pe viitor. Astfel, va învăța de mic să fie organizat. Nu fi totuși dezamăgită dacă nu reușește mare lucru. E bine să înceapă și, cu timpul, se va perfecționa. Încă nu are încă capacitatea de a-și structura bine un orar și a se ține de el. Copiii percep altfel timpul decât adulții, dar îl poți ajuta să vadă lucrurile mai aproape de realitatea maturilor.
Are nevoie și de pauze (nu chiar lungi și dese)
Bineînțeles, trebuie să vezi și nevoia lui de a se odihni și să nu îl încarci prea tare. Dar este bine ca relaxarea să nu fie pierdere de timp. Jocurile pe calculator sau uitatul ore în șir la televizor ar putea fi înlocuite cu plimbări în natură, sport, văzut un film educativ sau o ecranizare după un roman pe care l-a studiat la școală, cititul unei cărți etc.
Cititește împreună cu el
”Fă-ți timp să îi verifici temele sau chiar să îl ajuți. Dacă are de citit, citiți împreună câteva pagini, astfel încât să-l prindă acțiunea și să îl stimuleze să citească mai departe. Povestește-i pe scurt aspecte care l-ar interesa din volumul respectiv, dar doar cât să-l incite. Lasă-l pe el să citească până la capăt. Nu uita că exemplul personal contează foarte mult. Citește și tu seara câteva pagini dintr-o carte preferată. Cum să îi placă studiul dacă nu vede pe nimeni în casă preocupat de așa ceva?”
Sursa foto: 123rf.com