Și articolul începe în forță, cu un sfat de bun simț: ”Ia-ți un câine și plimbă-l”, dar continuă cel puțin ciudat: ”Fă astfel încât mașina să se strice în locuri strategice”.

”Mergi la seral – acolo merg mulți bărbați”, se mai arată în ghid. Femeile sunt îndrumate să învețe să guste drumețiile în grup, înscriindu-se în astfel de cluburi, dar și să verifice periodic recensămintele pentru a afla care sunt locurile cu cei mai mulți bărbați singuri. În broșură este dat ca exemplu statul Nevada, unde la fiecare 120 de femei sunt 125 de bărbați.

Rubrica ”decese” din ziar, un ajutor neprețuit

Femeile mai sunt sfătuite să consulte permanent rubrica de ”decese” din ziare, pentru a afla care sunt văduvii eligibili, dar și să se apuce de golf sau să-și ia mai multe vacanțe mici, în mai multe locuri, mai degrabă decât una mare într-un singur loc, astfel încât să aibă mai multe șanse de a întâlni bărbați.

”Stai pe o bancă, în parc, și hrănește porumbeii”, e un alt sfat, urmat de propunerea de a merge într-o călătorie prin Europa pe bicicletă.

Sunt sfătuite și să-și schimbe jobul, să lucreze în stomatologie sau în spital. Cele mai potrivite joburi păreau asistentă și stewardesă – mai toate femeile cu aceste meserii erau căsătorite.

”Fii drăguță cu toată lumea – toți pot avea un frate eligibil sau un fiu”, se mai arată în ghidul care pare făcut pentru femei de-a dreptul disperate să-și găsească un soț.

”Spune-le prietenilor că ești dornică să te măriți. Nu face un secret din asta!”, e un alt sfat, alături de acela de a nu se angaja într-o companie condusă în mare parte de femei.

”În avion, tren sau autobuz, nu te așeza lângă o femeie, ci întotdeauna lângă un bărbat”, ”Mergi la toate reuniunile cu colegii de liceu sau de facultate – e posibil ca pe acolo să fie și văduvi”, ”Nu te rușina să ieși în oraș cu femei mai atractive – poate îți rămâne și ție ceva” – erau învățate femeile în anii 50.

Erau sfătuite și să se întoarcă în orașul natal, să-l viziteze, pentru că sunt șanse ca băiatul din vecini să fi devenit un burlac eligibil.

Femeile sunt sfătuite să-și schimbe apartamentele din când în când, iar atunci când călătoresc să aleagă hotelurile mici, unde e mai ușor să întâlnești străini.

”Plângi ușor într-un colț”

La capitolul ”cum să-i atragi atenția”, femeile sunt sfătuite să poarte un plasture într-un loc vizibil, astfel încât bărbații să le întrebe ce au pățit. ”A scăpa batista e încă de actualitate”, li se mai spune femeilor.

”Stai într-un colț și plângi încet. Sunt șanse ca el să vină și să te întrebe ce s-a întâmplat” – e un alt sfat cu adevărat disperat. La fel de disperat ca ”Mergi cu autobuzul spre aeroport și înapoi de mai multe ori pe zi”, pentru a întâlni bărbați.

”Învață să faci plăcintă cu mere și adu una gătită de tine la birou. Asigură-te că burlacul pe care ai pus ochii o gustă”, ”Râzi la glumele lui” – sunt alte două sfaturi date femeilor acelor vremuri. Chiar și golirea ”accidentală” pe trotuar a poșetei e o metodă de a atrage atenția și de a intra în vorbă cu bărbații.

Pentru a se face plăcute, femeile sunt sfătuite să-și facă antrenamentul în ale băutului cu prietenele, dar și să poarte tot timpul tocuri (mai puțin în cazul în care el e mai scund) și să nu-i spună acestuia despre alergiile de care suferă.

Vezi și În 70 de ani nu au dormit niciodată separat. Care e secretul unei căsnicii fericite și longevive

Citește și: