Găsește omul potrivit pentru tine

Dacă până acum ai avut doar relații eșuate este normal te întrebi care au fost cauzele”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. Ar fi bine să-ți analizezi viața și să privești în jurul tău, luând în calcul mai multe aspecte. ”Toate s-au sfârșit cu probleme asemănătoare? Cum sunt căsniciile din jurul tău pe care tu le consideri a fi fericite? De ce crezi că sunt reușite? Ce este de copiat la ele? Ce poți face tu mai mult pentru ca data viitoare să ai succes? De ce fel de partener ai avea nevoie?”.

Descoperă-te pe tine însăți

Specialistul în relații de cuplu spune că ”pe măsură ce-ți pui aceste întrebări și încerci să găsești răspunsuri vei descoperi mai clar cine ești, ce valori ai, ce îți dorești și va crește și încrederea în tine. Cu cât te implici în mai multe activități sociale, cu cât îți cauți și îți găsești un sens ajutând și implicându-te în viața oamenilor din jurul tău, cu atât mai mult vei învăța despre relații și îți vei îmbunătăți șansele de a reuși. Este fundamentală atitudinea: dacă intri într-o nouă legătur cu o atitudine optimistă și centrată pe rezolvarea problemelor, sunt mult mai multe șanse ca ea dureze, decât dacă ești măcinata de scepticism și neîncredere de la bun început”.

Alege un partener care are un stil de viață similar cu al tău

”Nu există un secret și o rețetă a unei căsnicii fericite. Totul depinde de la caz la caz. Un lucru este psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395cert: toată lumea îmbătrânește, iar, în timp, centrul de greutate se mută de la relațiile pasagere spre cele pe termen lung, de la aspectul exterior la cel interior, de la suprafață la profunzime. În condițiile în care, odată cu înaintarea în vârstă, avem nevoie de legături durabile, este misiunea noastră ne cunoaștem mai bine și ne creăm deprinderile potrivite pentru a le menține. Se presupune ca în timp, căpătăm abilități de comunicare, negociere, detensionare a conflictelor, care ne pot ajuta menținem relația pe termen lung. Însă pietrele fundamentale sunt stilul de viață asemănător, valorile și scopurile comune.”

Sursa foto: 123rf.com