Atunci când apar conflictele în cuplu, oamenii spun lucruri pe care apoi le regretă. Nu există un subiect de ceartă mai rău decât altul, ci depinde de fiecare cuplu. Pentru unii, banii sunt subiectul care îi face să se enerveze cel mai tare. Pentru alții viața sexuală, creșterea copiilor sau lupta pentru cine domină în cuplu. Oricum ar fi, rezultatul este același: cei doi se îndepărtează unul de celălalt și dragostea se poate transforma în ură.

Cum să nu ajungi la divorț

Există și ” conflictele sănătoase”, în care cei doi își spun punctul de vedere și încearcă să ajungă la o concluzie comună. Dar atunci când se ajunge la învinuiri, insulte, țipete, nu poate ieși nimic bun – mai ales atunci când unul dintre parteneri încearcă -l controleze pe celălalt. Dar certurile acestea pot fi evitate. Cel mai bine ar fi ca atunci când apare o divergență să vorbiți doar de problema în cauză și să nu aduceți și altele în discuție. Încearcă să-ți păstrezi calmul și nu ridica tonul. Astfel, nu vei ajunge la conflicte iremediabile și, apoi, la divorț.

Ce ar trebui să faci pentru a evita conflictele în cuplu

  • nu vorbi cu el în contradictoriu în fața altor persoane, mai ales în fața copiilorr, dar și a altor membri ai familiei sau prietenilor;
  • recunoaște-ți greșelile și cere-i iertare;
  • încearcă să-ți cunoști bine soțul – dacă știi că ceva anume îl enervează, nu îl provoca;
  • nu crede tot ce-ți spun ceilalțu despre soțul tău; dacă cineva îl bârfește, verifică și vorbește personal cu el;
  • acceptă-l așa cum este și nu încerca permanent să-l ”îmbunătățești” (dacă nu este vorba de comportamente dăunătoare).

Sursa foto: 123rf.com