Este normal să te enervezi ușor, dar nu e bine. Nu te simți vinovată, dar nici nu lăsa lucrurile să rămână așa. Pe lângă faptul că este neplăcut, te gândești că ai putea să transmiți copilului tăi acest fel de a fi și nu-ți dorești asta. Vestea bună este că există metode prin care poți deveni mai calmă, cu condiția să fii perseverentă și să le practici în fiecare zi. Află de la o mamă și un psiholog cum poți deveni o mamă calmă.

Citește și: 7 trucuri să-ți păstrezi calmul în fața copiilor. Funcționează de fiecare dată

Cum poți deveni o mamă calmă. Ai grijă de tine însăți

Dacă ai mers cu avionul, știi discursul de la început, prin care ți se explică să-ți pui întâi tu masca de oxigen și apoi să-l ajuți pe cel de lângă tine. La fel ar trebui să procedezi și în viața de zi cu zi. Ai grijă de tine. Mănâncă la timp, încearcă să te odihnești suficient și, din când în când, răsfață-te. Bineînțeles, vei avea nevoie de ajutorul familiei pentru asta. Dar soțul tău va fi mulțumit să te ajute dacă rezultatul va fi o soție și o mamă mai calmă și mai zâmbitoare.

”Se știe că: dacă mama este fericită, toată familia radiază de fericire”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu. De aceea, nu este bine să te pui tot timpul în ultimul rând. Nu așa îți vei ajuta familia. Trebuie să ai grijă și de tine: să fii odihnită, să mănânci suficient și chiar să-ți faci o mică plăcere. Astfel, vei putea să fii mama de care copilul tău are nevoie.

Citește și: Îmbrățișează-ți copilul cât mai des. Iată 7 beneficii ale acestui gest

Cum poți deveni o mamă calmă. Echilibrul emoțional se câștigă

Psihoterapeut Cristina Radulescu Ion”Fericirea nu este un dar. Nu este nici o destinație îndepărată, ci constituie efortul de zi cu zi de a fi bine”, spune specialistul care adaugă: ”cei mici se reglează psihic în funcție de mamă. Dacă ea nu este echilibrată emoțional, atunci ei cresc cu conflicte interioare ascunse în adâncul lor. De asemenea, partenerul de viață este mai împlinit lângă o femeie veselă. Ca urmare, concluzia este că, în acest caz, vor fi mai rare momentele de ceartă sau de iritabilitate crescută”.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com