Există moduri mai bune de a te apropia de fete și alte moduri de a aborda băieții. Bineînțeles, acestea sunt niște reguli generale. Există și excepții și ar fi bine să personalizezi modul în care te porți cu fiecare copil în parte. De aceea, este bine să înveți cum să comunici cu fetele și cum le vorbești băieților.

Cum să-i vorbești ca să te audă: cum comunici eficient în cuplu

Cum comunici cu fetele și cum le vorbești băieților. Mesaj nuanțat pentru fiecare

În majoritatea cazurilor, băieții vorbesc mai puțin”, observă specialistul. ”Comunică nonverbal și prin acțiuni. Au o gândire predispusă către logic și analitic, un stil de a se comporta mai agresiv și au mai multă inițiativă. În schimb, fetele vorbesc mai mult. Sunt mai prudente. Se gândesc mai mult la cei din jur. Învață să seducă și să utilizeze limbajul trupului. Deși nevoile lor sunt aceleași – de afecțiune, independență, succes, de a se simți importanți, mesajul părintelui către fiecare copil este bine să fie nuanțat”.

Fiica ta se îmbracă prea sexy. Ce e de făcut

Cum comunici cu fetele și cum le vorbești băieților. Conversația în rutina zilnică

Pentru abordarea subiectelor delicate, cum ar fi sexualitatea, este bine să ai și cu fetele, și cu băieții mai multe discuții mici, decât una singură importantă. Dacă, de obicei, nu comunici cu copilul tău și într-o zi vrei să-i spui ceva, te va respinge pentru că nu este obișnuit să fie deschis față de tine. Totodată, o singură discuție în care să-i spui totul s-ar putea să nu fie atât de eficientă. Va uita amănunte, nu va înțelege foarte bine altele. Faptul că a fost un eveniment unic nu-l va încuraja să deschidă din nou subiectul atunci când are nelămuriri. De aceea, o atitudine prin care să-l încurajezi să discute cu tine zilnic este mai de dorit. Pot fi momente în care faceți conversație ușoară sau altele în care abordați subiecte mai grele. Important este să fie o obișnuință.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com