Pe lângă izolarea socială prevăzută de epidemia cu coronavirus, există din ce în ce mai mulți oameni singuri. Epidemia de singurătate este agravată astăzi de pandemia coronavirusului. Există și efectele negative ale distanțării sociale.

 

1. Cum combatem epidemia de singurătate: Schimbă perspectiva

Ai putea aprecia situația în care ești, aceea de a sta mai mult acasă. Schimbă perspectiva. Nu te gândi că ești forțată să rămâi acasă, ci că faci acest lucru pe care îl faci pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubești. Un studiu recent de la Harvard privind izolarea legată de coronavirus în Italia sugerează că în loc de ordinele de a rămâne acasă, mesajele de sănătate publică care au subliniatstatul în casă este benefic pentru sănătate au fost mai bine primite.

Percepția de a fi susținut, chiar dacă trăiești singur sau te simți singur, cum ar fi să crezi că ai pe cineva la care l-ai putea apela în caz de urgență crește ratele de supraviețuire. De asemenea, a începe dimineața cu activități care îți plac te ajută să stabilești un ton pozitiv pentru ziua respectivă.

2. Cum combatem epidemia de singurătate: Ajută-i pe ceilalți

Ajutarea unei persoane, a unui animal sau chiar a unei plante poate ajuta la reducerea sentimentului de singurătate și la îmbunătățirea ratei de supraviețuire. Când ajutăm alți oameni, stabilim o legătură cu ei. Ne reafirmă faptul că avem valoare. Ne mută atenția de la noi înșine la altcineva.

Citește și: Sfaturi utile și simple să alungi singurătatea din viața ta

3. Cum combatem epidemia de singurătate: Contactează-ți prietenii vechi

Un alt pas pe care îl poți face este să te conectezi cu oameni din viața ta la care nu poți ajunge în prezent. Planifică-ți să-i suni constant.

Acest lucru nu numai că îți va îmbogăți viața, ci îi va ajuta și pe ceilalți să se simtă susținuți. Petrecând cel puțin 15 minute pe zi vorbind profund cu cineva din viața ta poate fi remarcabil de puternic pentru a ne face să ne simțim mai conectați și a ne aminti că avem conexiuni bune în trăiește ”, spune dr. Murthy.

 

Sursa foto: 123rf.com