Cum să ai o căsnicie trainică și fericită. Nu lăsa plictiseala să se instaleze

Dacă ești căsătorită de câțiva ani, acea pasiune de la început a început să pălească sau a dispărut de tot. Acest lucru nu ar trebui să te impacienteze. Nu înseamnă că nu ai o căsnicie trainică și fericită. Uneori, se ajunge la o rutină confortabilă pentru amândoi. Totuși, există un pericol.

Studiile arată că o jumătate dintre bărbații care își înșală soțiile o fac din cauza insatisfacției emoționale, iar nu a celei sexuale. Atunci când ei nu se mai simt apreciați de către soțiile lor și pare că s-a instalat indiferența între ei, sunt tentați să calce strâmb. Este valabil și invers. Și femeile dezamăgite de relația actuală ar puteaa căuta dragostea în altă parte.

Citește și: Sinceritatea absolută în cuplu. Necesară sau dăunătoare?

Cum să ai o căsnicie trainică și fericită. Nu ține ”scorul”

Pentru ca să ai o căsnicie trainică și fericită, nu ar trebui ”să ții scorul”. Adică, nu calcula constant câte ai făcut pentru soțul tău și cât a făcut el pentru tine. ”Eu am spălat rufe, am făcut curățenie și am gătit, pe când tu doar ai plătit întreținerea” sau ”tu ai țipat la mine de două ori, eu doar o dată” nu ar trebui să fie replici obișnuite în casă la voi. A încerca să fii chit cu celălalt este un joc copilăresc și-ți ruinează relația. Dacă tot vrei să faci o listă, fă una cu lucrurile bune pe care le-a făcut sau le-ai observat la partenerul tău de-a lungul unei zile. Spune-i în fiecare seară ce apreciezi la el. Poate te va imita și va face și el așa în ce te privește. În plus, îl vei încuraja să-și dezvolte calitățile.

Cum să ai o căsnicie trainică și fericită. Nu-ți neglija aspectul fizic

Chiar dacă ai deja o vârstă și sunteți căsătoriți de mult timp, nu ar trebui să-ți neglijezi aspectul fizic. Gândește-te cum era la început, când mergeai la o întâlnire cu el. Făceai tot posibilul să arăți cât mai bine. De ce nu ar fi și acum așa? Nu ar trebui să devină o obsesie și să faci tot posibilul să te trezești înaintea lui, ca să te vadă dimineața deja îmbrăcată, machiată și coafată, dar nici să te neglijezi total. Ce-ar fi ca seara să te aranjezi ca și cum ai ieși în oraș, chiar dacă sunteți doar voi doi acasă? Sigur va aprecia asta.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com