Cum să-ți alegi partenerul pentru a avea o relație fericită și durabilă: Fii deschisă la nou

Ieși cu prietenii. Dacă îți dorești un nou partener, ”poți lua hotărârea să frecventezi foarte multe activități sociale unde ar fi posibil să întâlnești bărbați disponibili. ”Spune ”da” unor întâlniri care ți se propun, dar analizează lucrurile cu atenție înainte de a intra, efectiv, într-o legătură de durată cu cineva”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. Citește mai multe despre ce ar trebui să faci ca să nu mai fi singură anul ce vine.

Cum să-ți alegi partenerul pentru a avea o relație fericită și durabilă: Nu te grăbi să alegi

Nu este bine să alegi rapid pe cineva. ”Acesta nu este un proces care poate fi grăbit. Nu pot exista nici compromisuri în găsirea unui soț. Există și persoane care ar accepta relații pasagere, nepotrivite pe termen lung, doar pentru a nu fi singure și a evita presiunea socială pusă pe ei de către familie, rude sau prieteni”, explică Tedy Creștin. Nu te entuziasma prea repede. Întâlnește-te de mai multe ori cu el, până lași relația să evolueze.

Citește și: Nu-ți găsești partenerul potrivit? De vină pot fi așteptările nerealiste

Cum să-ți alegi partenerul pentru a avea o relație fericită și durabilă. Bazele unei relații solide

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Bazele unei căsnicii solide sunt ”valorile comune, concepțiile asemănătoare despre lume și viață, scopuri pentru care să luptați împreună, priorități similare și un stil de viață similar. O relație de acest gen ar putea să pornească de la o pasiune comună, dar și dintr-o recomandare a unor prieteni. Aceștia pot vedea dacă persoanele frecventează anumite cercuri sau au anumite trăsături care i-ar putea uni. Există și dragoste la prima vedere și pasiuni care încep de la o singură privire, dar șansele de reușită ale acestora sunt mai mici. Ele pot fi mai spectaculoase și merită povestite nepoților, dar pot eșua lamentabil. Diferențele de valori, scopuri și stil de viață pot fi mari. Acest tip de legătură se bazează pe atracția fizică. Pe alte planuri, partenerii pot descoperi, cu timpul, diferențe ireconciliabile”, spune specialistul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com