Cu atât de multe magazine care oferă reduceri, părinții nu mai știu ce încălțăminte să aleagă pentru copilul lor. Dar știi ce înseamnă o pereche de pantofi potriviți?
Specialiștii podiatrii ne spun că, având în vedere câte ore petrec copiii purtând pantofii, este important ca ei să fie perfecți.

Este vital ca copiii să fie echipați corespunzător pentru a nu avea probleme la picioare.

Pentru părinții care nu știu de unde să înceapă, există câteva sfaturi rapide și ușoare pentru selectarea pantofului școlar potrivit și nu numai.

Cum alegi încălțămintea pentru copii, ne spun specialiștii

Permite copilului să preia controlul

Implicați-vă copilul în procesul de luare a deciziilor, la urma urmei ei sunt cei care trebuie să-i poarte în fiecare zi.

Cere copilului părerea. Dacă este negativă, reveniți pentru a alege un alt stil. Dacă este pozitiv, puteți merge direct la casierie.

Nu vă grăbiți și nu-l grăbiți

Având în vedere investiția și nevoia de a se potrivi perfect, mergeți la cumpărături pentru încălțămintea copilului când aveți timp pentru asta, fără grabă.

Aceasta trebuie să fie o experiență relaxată și pozitivă pentru copilul dumneavoastră.

Aveți nevoie de o perioadă de până la o oră pentru a determina stilul preferat al copilului și pentru ca personalul să vă poată măsura și potrivi încălțămintea în mod corespunzător.

De asemenea, este important să faceți câțiva pași cu noua încălțăminte pentru a vedea cum se simte piciorul. Asta chiar dacă este aglomerat în magazin.

Pregătește-te dinainte

Cel mai bine este să ai la tine și o pereche de șosete când cumperi o încălțăminte nouă. Chiar dacă magazinul ți le pune la dispoziție, este mai igienic să le ai pe ale tale.

Astfel, te asigură că potrivirea este corectă.

Dacă copilul poartă orteze pentru picior, este imperativ ca acestea să fie purtate în procesul de montare deoarece pot schimba adâncimea și lățimea pantofului necesare.

Copilul tău nu are limite? Iată cum îl înveți și corectezi

Încălțămintea trebuie să se potrivească

Specialiștii susțin că este indicat să luați încălțămintea în care copil se simte cel mai bine la momentul respectiv.

Nu vă mai bazați pe faptul că se vor mai lărgi, etc. În acel moment, încălțămintea trebuie să îi ofere confort.

Nu ar trebui să aibă nevoie să poarte încălțămintea la scoala pentru primele săptămâni, să aibă dureri sau să-i facă răni în speranta că în cele din urmă se va simți confortabil.

Fără mărimi prea mari

Deși este tentant ca un părinte să aleagă o mărime mai mare astfel încât pantofii să dureze mai mult, acest lucru poate fi în detrimentul sănătății piciorului copilului.

Când un pantof este prea mare, face ca piciorul să se deplaseze, la rândul său, creând frecare, ceea ce duce la formarea de calus, blistere și unghii deteriorate.
Urmează o mărime care se potrivește bine acum și reevaluează mărimea la sfârșitul fiecărui termen școlar.

Anemia din lipsă de cupru afectează mulți copii

Acceptați că piciorul copilului va crește rapid

Da, asta înseamnă că ar trebui să cumperi o altă pereche în curând, dar nu-i vei strica picioarele.

Podologii sugerează că la sfârșitul fiecărui ciclu de școală să petreceți câteva minute pentru a verifica potrivirile și uzura pantofilor copilului.

Este uimitor cât de repede cresc picioarele lor.

Nu amânați schimbarea sau înlocuirea unei perechi de încălțăminte care strânge piciorul, așa reduceți riscul de deformări ale picioarelor mai târziu.

Pantofii care sunt fabricați din materiale de cea mai bună calitate vă oferă cea mai bună șansă de a le purta pe tot parcursul anului școlar.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto