Autorul american Gary Smalley scrie despre cum să-ți ajuți soțul să devină mai sensibil. Există câteva metode simple și eficiente. Totuși, trebuie să începi în a te schimba pe tine și atitudinea pe care o ai față de el.

Cum să-ți ajuți soțul să devină mai sensibil: exprimă-ți sentimentele într-un mod agreabil

Atunci când suntem supărate, avem tendința să ne spunem oful cât mai răstit. Totuși, această atitudine nu va duce la rezultatul dorit. Îți vei îndepărta soțul și îl vei enerva și pe el. Chiar dacă tu ai dreptate, nu-l vei convinge să facă ce vrei tu. În schimb, dacă îți vei exprima sentimentele adoptând cele trei atitudini care denotă empatie, vei vedea o schimbare și de partea lui. Ar fi bine să-i arăți căldură, empatie și sinceritate.

Ai un soț nedescurcăreț? Cum îl ajuți să se schimbe!

Cum să-ți ajuți soțul să devină mai sensibil: spune cum te simți tu, nu-l învinui

Atunci când ești supărată pe el, nu folosi fraze la persoana a II-a. Nu-l învinui. Povestește-i cum te face să te simți atitudinea lui. Poți să-i spui cu tristețe că te deranjează când vine târziu acasă și că ai aprecia să ajungă mai devreme și să facă temele cu copiii. Nu țipa la el că ”e un bou insensibil căruia nu-i pasă cât muncești tu”.

Cum să-ți ajuți soțul să devină mai sensibil: așteaptă momentul bun pentru o discuție delicată

Atunci când trebuie să discuți o problemă delicată, așteaptă până când ți-au dispărut furia și sentimentele negative. Atunci când te-ai liniștit, vorbește cu el pe ul ton calm. Țipetele nu vor face decât să izbucnească un scandal. Mai bine aștepată să te ”răcorești” și nu spune nimic până atunci. Poți să te duci în altă cameră, să-ți faci ceva de lucru care să te calmeze sau chiar să ieși din casă. Încearcă să nu trântești ușa! Când te-ai calmat, înlocuiește frazele la persoana a II-a cu ”eu simt”. Renunță la expresia ”ți-am zis eu” și la tonul înțepat. Vei vedea că se vor întâmpla minuni cu soțul tău care va deveni mai sensibil la dorințele și nevoile tale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com