Pentru a preveni crizele de nervi la copii , ar fi bine ca, în primul rând, să cunoști limitele micuțului. Poate ai observat că aceste crize de nervi apar, mai degrabă când este obosit. Mai ales copiii mai mici de trei ani cedează nervos atunci când programul li se modifică. Nici copiii mai mari nu rezistă prea mult atunci când le e foame sau somn.

Cum poți preveni crizele de nervi la copii

Ar trebui să ai grijă să nu ajungă la acea stare în care nu se mai poate controla. Programul de masă și odihnă ar trebui respectat cu strictețe. Atunci când nu se poate, încearcă să compensezi – fie cu o gustare, fie cu anumite lucruri care îi plac pentru a-l liniști până ajungeți acasă. O altă problemă este și hiperstimularea. Un mall este un mediu foarte stresant pentru un copil. Există prea mulți stimuli în jur: culori stridente, zgomote, muzică, oameni… Este prea mult pentru el, chiar dacă pare încântat la început. Încearcă să mergi la cumpărături dimineața într-un magazin mic, dacă trebuie să iei și copilul cu tine. Ține cont și de faptul că desenele animate (anumite filme sau vizionate în exces) pot provoca agitație.

De apar crizele de nervi la copii:

  • Pentru că nu sunt capabili să-și gestioneze stările negative prin care trec.
  • Au înțeles în mod eronat un mesaj. Deosebirea între ceea ce este mesajul și ceea ce au înțeles ei le creează disconfort și nu știu cum să ceară ajutor.
  • Au nevoie de atenție și de afecțiune. De obicei, această problemă apare la copiii care au frați mai mici, dar nu numai la ei.

Citește și: 3 greșeli pe care le fac părinții atunci când copilul face o criză de nervi

Sursa foto: 123rf.com