Fie în cazul moarții partenerului, dar și în cazul despărțirii este vorba de „travaliu de doliu”, explică psihologul Cristina Ion-Rădulescu. Aceasta este o perioadă care durează mai mult sau mai puțin, în care persoana învață să accepte o pierdere.

Fără așteptări nerealiste

Ar fi bine să nu ai de la început mari așteptări sau să te gândești că va trebui să începi o relație. Dacă singurul scop pe care îl ai în minte, este să te întâlnești cu cineva și să vezi dacă mai vreți să vă vedeți și altă dată, vei fi mai relaxată. Nu te vei simți vinovată că trădezi un ideal sau stresată că vei începe o relație care nu va merge nici ea. Ia lucrurile pe rând și nu sări peste etape (nici măcar în gând).

Regăsește fericirea

cristina radulescu-ion psihologDacă vrei să începi o nouă relație, ar fi bine să lași de o parte experiența trecută și să nu o compari cu ce ai trăit cu „el”. Fiecare om este unic și așteptările tale foarte exacte te pot face să fii ușor de dezamăgit. Dacă te întâlnești cu cineva, nu îl măsura și compara cu o listă exactă de calități pe care e musai să le aibă. Nu este vorba să accepți defecte pe care nu le-ai tolerat niciodată până acum, dar fii spontană și deschisă să cunoști un om care s-ar putea să te surpindă plăcut. În plus, să nu ai pretenția ca cel cu care te întâlnești să știe deodată tot ce-ți dorești și cum ai vrea tu ca el să reacționeze într-o anume situație. Te-ai obișnuit poate cu asta dacă ai avut o relație lungă. Dar este normal să nu fie așa în cazul unui nou prieten.

Sursa foto: 123rf.com