Problemă care nu ar trebui neglijată

”Din cauza problemelor de vorbire, copilul își poate pierde încrederea în forțele proprii, nu mai comunică și se poate chiar izola de societate. Numeroase studii arată că stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulți, pornind de la dificultăți de gestionare a emoțiilor, o inteligență emoțională scăzută, depresii sau afecțiuni mult mai grave”, observă Raluca Tache, jurnalist TV și specialist în dicție.

Tehnici de vorbire utile

Tehnicile de vorbire și dicție sunt utile pentru toți copiii: fie că au un defect de vorbire (rârâit, sâsâit etc.), fie că vorbesc prea repede, prea tare și își pierd răsuflarea, sau dimpotrivă, vorbesc prea încet sau prea rar. De asemenea, un copil timid poate fi ajutat să își gestioneze emoțiile și să se exprime fluent în fața unui public dacă face exerciții de dicție și vorbire.

Conștientizarea greșelii

Raluca Tache Smart Education

“Este foarte important să conștientizăm, în primul rând, propriu tip de vorbire. Daca nu realizăm unde greșim, nu ne putem corecta. Apoi, îndreptăm problema prin exerciții concrete, dar urmărim și modul în care putem capta atenția interlocutorului și ne putem depăși teama de a vorbi în public. Ceea ce fac eu nu este doar un curs de dicție, ci unul care pregătește copilul și, mai ales, adultul de mâine pentru viitoarele interacțiuni ”, explică Raluca Tache.

Incearca aceste exercitii de dictie pentru copii.

Sursa foto: 123rf.com