Copilul a rămas corigent și nu-i pasă? Dacă elevului nu-i pasă, ”înseamnă că există o diferență clară între ce-și dorește el și ce vor părinții”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Un prim pas pentru adulți este să se detașeze de corijență și să înceapă să comunice sincer cu copilul. Ar fi bine să-l accepte așa cum e fără condiții și să înțeleagă ce-și dorește el cu adevărat.”

Citește și: Cine este de vină pentru eșecul școlar al copilului

Copilul a rămas corigent. Ce nu ar trebui să faci

  • Nu renunța și nu-l lăsa să facă tot ce vrea. Nu încerca să mituiești sau să vorbești cu profesorii ca să-l treacă clasa. Va învăța că ”merge și așa”, iar problemele vor fi, cu timpul, din ce în ce mai mari.

  • Nu uita că are nevoie și de odihnă și recreere. A greșit și va trebui să învețe pe timpul verii, dar asta nu înseamnă că trebuie să stea doar cu nasul în carte. Psihologii sunt de acord că, pentru a asimila informațiile și pentru ca creierul să funcționeze la capacitate maximă, este nevoie și de mișcare în aer liber și relaxare.

Citește și: Dezvoltarea inteligenței copilului, pe vârste

Copilul a rămas corigent. Când alta e problema…

Atunci când rezultatele slabe la învățătură apar pe neașteptate, arată că există o altă problemă în viața copilului. Vezi ce schimbări au avut loc și investighează dacă nu cumva este hărțuit la școală de colegi sau de un profesor, dacă a avut o decepție în dragoste etc. Dacă a murit cineva drag, părinții au divorțat, situația materială a familiei s-a modificat dramatic, atunci este clar că micuțul a fost afectat de eveniment. Vorbește cu consilierul școlar sau adresează-te unui psiholog pentru a vedea cum poți interveni. Ai în vedere, în primul rând, bunăstarea copilului și apoi performanțele școlare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com