Diareea este o afecțiune care se caracterizează prin mișcări cronice libere și scaune apoase, care de obicei durează câteva zile.

Diareea este de obicei cauzată de intoxicații alimentare, indigestie și sindrom de intestin iritabil.

Oricare ar fi cauza, în cazul în care bebelușul suferă de diaree, trebuie să fiți foarte atente în îngrijirea sa și să vă asigurați că îi hrăniți cu mâncarea potrivită.

Medicația va funcționa bine numai atunci când organismul este hrănit cu alimente adecvate pentru a combate afecțiunea.

Aici vine conceptul și practica a ceea ce medicii americani numesc de obicei „BRAT”. Aceasta este abrevierea pentru Banana, Rice, Apples, Toast (banana, orez, mere, pâine).

Acestea sunt cele patru cele mai sănătoase alimente în timpul diareei.

Totuși, la fel de ușor de reținut ar putea fi și că este mai ușor să notezi alimentele pe care trebuie să le ții departe de copil.

Sparanghelul la copii – beneficii pentru sănătatea micuților

Copilul cu diaree – 19 alimente pe care nu ar trebui să le mai consume

1. Lapte

Lactatete (laptele) este unul dintre cei mai mari dușmani ai burții și sistemului digestiv al bebelușului tău în timpul diareei.

Laptele este cunoscut că provoacă reacții alergice în interiorul pereților stomacului și duce la o situație fatală prin creșterea scaunelor în timpul diareei.

Primul lucru care trebuie tăiat de pe lista alimentelor pentru copil, într-o astfel de situație, este laptele.

2. Brânza

După cum știți deja despre efectul dăunător al laptelui asupra stomacului copilului în timpul diareei, acesta este un alt aliment care trebuie menținut în afara dietei.

Brânza este una dintre cele mai iubite produse lactate printre copiii în creștere.

Copilul ar putea, totuși, să fie prea tânăr pentru a înțelege motivul pentru care una dintre alimentele preferate îi este interzisă acum.
Prin urmare, trebuie să fiți extrem de atente pentru a vă asigura că nu vor fura brânza din frigider când nu sunteți pe fază.

3. Băuturi pe bază de malț

Băuturile pe bază de malț sunt excelente pentru stimularea mișcărilor intestinale și, prin urmare, cel mai rău tip de lichide care pot fi consumate în diaree.

Rețineți că acest lucru nu trebuie administrat copilului dumneavoastră dacă suferă de diaree.

4. Cereale

Ele conțin o mulțime de coji, fibre și anumiți conservanți, toate acestea nu sunt bune în timpul diareei.

Păstrați-le departe de copil în această situație, deoarece acestea ar putea crește fluxul de scaun și i-ar înrăutăți starea.

Alimentație de calitate: cum te menții sănătoasă mâncând corect

5. Cereale integrale

Și acestea sunt un stimulent bun al intestinului și, prin urmare, trebuie să fie ținute departe în diaree.

6. Portocale

Aceste fructe conțin un nivel ridicat de fibre și unele vitamine care altfel sunt sănătoase dacă consumatorul nu suferă de diaree acută.

În ceea ce privește portocalele, majoritatea părinților nu știu de efectele adverse pe care le-ar putea avea asupra copiilor lor care se confruntă cu diaree.

Acest fruct le-ar putea accentua în continuare starea.

7. Lămâi

Fiind citrice cu o concentrație ridicată de anumite substanțe chimice naturale, gustul acru de lămâie ar putea afecta negativ stomacul sau pereții intestinali ai bebelușului, dacă deja suferă de diaree.
Evitați tentația de a le servi un pahar de limonadă răcită pentru a calma stomacul. Aceasta va deteriora situația.

8. Struguri

Coaja de struguri este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta mișcărilor intestinului. Datorită gustului lor dulce, strugurii sunt mai mult iubiți de copii.

Prin urmare, este foarte important să nu le oferiți acest fruct atunci când cei mici au dureri de stomac și diaree.

9. Ananas

Mineralele găsite în ananas au fost considerate de mulți medici, ca fiind necorespunzătoare copiilor sub vârsta de 6 ani, deoarece ar putea provoca iritații la nivelul stomacului.

Bineînțeles, atunci când bebelușul suferă de diaree, nu trebuie să le oferiți din acest fruct.

10 cele mai bune ierburi care cresc fertilitatea la femei

10. Curmale

Deoarece acestea sunt extrem de bogate în fibre, ele sunt cunoscute ca acționând precum un laxativ natural.

Curmalele ușurează procesul de digestie și excreție, și ar trebui, prin urmare, evitate cât mai mult posibil în timpul diareei.

11. Smochine

Acesta este un alt fruct, precum curmalele, care este un stimulent intestinal natural datorită fibrei și vitaminelor prezente în pulpa sa moale.

12. Fructe de pădure cu semințe

Semințele din fructele de pădure acționează în principal ca hrană care ajută la trecerea scaunului fără probleme.

Diareea este o perioadă în care există deja prea multă secreție de scaun apos. Astfel, fructele ca căpșunile, zmeura, afinele și cireșele vor fi evitate.

13. Avocado

Avocado poate avea și efecte negative, mai ales în anumite condiții.

O jumătate de avocado conține aproximativ 6,7 grame de fibre, ceea ce îl face un fruct bun de consumat pentru o mai bună circulație a intestinului.

Dar dacă bebelușul suferă de diaree, nu trebuie să îi mai oferiți acest fruct la masă.

14. Ouă

Gălbenușul dintr-un ou poate fi dificil de digerat pentru copii.

Acesta va fi evitat în timpul diareei copilului.

15. Porumb

Porumbul conține o concentrație ridicată de fibre și coji.

Majoritatea copiilor tind să-i iubească gustul dulce. Cu toate acestea, asigurați-vă că vor consuma porumbul abia după ce s-au făcut bine.

16. Spanac

Fiind o legumă verde, spanacul ajută la digestie și excreție, ceea ce face neadecvată consumarea acestuia în timpul diareei.

17. Mazăre

O altă mâncare verde care ajută digestia și excreția este mazărea verde.

Deși mazărea fiartă și piure ar suna ca o mâncare inofensivă în astfel de situații, află că ar fi mai bine să o evitați.

Probleme cu digestia? Ce să faci ca să le eviți

18. Fasole

Una dintre cele mai sănătoase surse de proteine ​​și grăsimi este fasolea de diferite tipuri.

Cu toate acestea, având în vedere că are o mulțime de fibre și coji, nu hrăniți copilul cu fasole atunci când este afectat de diaree.

19. Deserturi

Dulciurile se pot întrerupe mecanismele de digestie ale organismului.
În special, în timpul diareei, oricât de mult copilul vă cere un desert aparent inofensiv, nu trebuie să-i lăsați să-l mănânce.

Ținând cont de această listă de alimente, continuați să vă hrăniți bebelușurile pro-biotice sănătoase, sucuri și alimente care conțin un nivel minime de fibre și un nivel ridicate de carbohidrați.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto