Este obositor și pentru un adult să stea ore întregi în mașină, darămite pentru un copil. Este greu cu copiii mici la drum. Când ai cu tine bebeluși poate părea imposibil, dar poate și mai greu când este vorba de preșcolari. Aceștia își exprimă clar părerile și nu se lasă convinși cu una cu două să facă ce le spui. Așa că o călătorie cu copii mici la bord poate deveni un coșmar. Asigură-te că faci tot ce-ți stă în putință pentru a preveni astfel de incidente.

Pregătirile sunt importante atunci când pleci cu copiii mici la drum

Înainte de a pleca la drum, ar fi bine să te preocupi de siguranță. Scaunele speciale pentru copiii sub trei ani trebuie montate bine. Dacă nu ai un autoturism echipat cu sisteme de siguranță, este nevoie să ai scaun special și pentru copilul peste 3 ani care măsoară sub 150 cm. În plus, pregăte-te bine. Ia la tine apă potabilă din belșug, trusă de prim ajutor, mâncare suficientă, o lanternă, încărcător de telefon, haine de schimb pentru copil, scutece, pungi pentru vomitat, bomboane cu ghimbir antivomitive, șervețele umede etc. Pune lucrurile de care vei avea nevoie pe traseu la îndemână, astfel încât să nu fie nevoie să scotocești. Este foarte important ca întreaga familie să se odihnească foarte bine în noaptea dinaintea călătoriei. Dacă ai copii mai măricei, povestește-le ce se va întâmpla, cât va dura drumul, ce veți face între timp și unde veți merge. Vor fi mai cooperanți dacă știu din timp la ce să se aștepte.

Unde îi serbezi ziua copilului tău: cele mai interesante idei

Lupta cu nerăbdarea atunci când pleci cu copiii mici la drum

Ce faci când copilul deja nu mai vrea să stea și te tot întreabă dacă ați ajuns la destinație? ”Ca să-l calmezi este nevoie să dai dovadă de răbdare și să-i validezi starea pe care o are”, te sfătuiește psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. De exemplu, nu e cazul să-i spui ”nu trebuie să fii supărat”, ci ”înțeleg că ești nerăbdător să ajungem și că ai obosit să stai atâta. Vom face o oprire să te mai dezmorțești, după care vom porni din nou ca să ajungem cât mai repede la bunica”. Poveștește-i ceva amuzant. Umorul ajută foarte mult la detensionarea unor situații aparent critice.

Citește și:

Cea mai grea lecție pentru părinți: lăsați-vă copiii să se joace așa cum vor ei

Cristina Bălan a vorbit despre problemele dificile prin care a trecut și despre copiii ei, care suferă de sindromul down. Artista și sotul ei, Gabi, au vrut să plece din țară

Sursa foto: 123rf.com