Conform ultimelor raportări, la nivel planetar s-au înregistrat peste 170.000 de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 6.500. Aproximativ 6.000 de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice, iar numărul pacienților vindecați este de 77.790 persoane, potrivit site-ului Worldometers.info.

La această oră, numărul persoanelor depistate pozitiv cu virusul Covid-19 în România a atins numărul de 158 de cazuri, iar din fericire nu s-a înregistrat până în momentul de față vreun deces. Totuși, toate schimbările sociale care au loc. Amenințarea cu pierderea locului de muncă, izolarea, îngrijorarea te pot face să nu mai știi ce să faci. Poți apela la consiliere psihologică telefonică gratuită.

Citește și: Beneficiile și avantajele terapiei prin dans. Ce spune psihologul

Consiliere psihologică telefonică gratuită în Constanța

Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa s-a organizat să ofere consiliere psihologică telefonică gratuită pentru persoanele din județul Constanța, care dezvoltă atacuri de panică sau stări de anxietate cauzate de fenomenul Coronavirus. În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanța vor participa psihologi-voluntari specializați în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Consiliere psihologică telefonică gratuită pentru a ne menține calmul pe time de criză

“Este un moment greu pentru noi toți, dar cea mai bună soluție este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate și să respectăm instrucțiunile venite de la autoritățile statului. Pentru persoanele care au dezvoltat stări de anxietate sau atacuri de panică, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanța va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populației”, declară prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.

Un psiholog din Craiova se pune și el la dispoziția celor infectați cu Coronavirus pentru consiliere psihologică telefonică gratuită, informează Ziarul de Craiova.

„Simt că omul este pus la grea încercare în acest moment și încerc să-l ajut cum pot. Când apare frica, teama și disperarea omul începe să gândeasca anapoda. Acest moment este unul de criză și sunt pregătit să ofer timpul, experiența și energia mea”, a declarat Mihail Jianu.

De asemenea, psihologul bucureștean Dragoș Geamăna a anunțat pe pagina lui de faceboook că va acorda în perioada 13-28 martie ședințe online gratuite prin aplicația whatsapp.

Sursa foto: 123rf.com